INA "zlatni sponzor" Hrvatskog košarkaškog saveza

U NAZOČNOSTI svih igrača, članova stručnog stožera i čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u Zagrebu je potpisan ugovor između INA-e i HKS-a kojim najveća hrvatska naftna kompanija postaje "zlatni sponzor" HKS-a.

Ugovor su potpisali predsjednik HKS-a Danko Radić i direktor Sektora korporativnih komunikacija INA-e Tomislav Štengl, a prema njihovim riječima, vrijedit će godinu dana uz opciju produženja, dok je vrijednost ugovora poslovna tajna.

Hrvatski košarkaški savez ima ukupno deset selekcija koji nastupaju diljem svijeta,a cijeli naš pogon ne bi bio moguć bez pomoći sponzora poput INE, kazao je predsjednik HKS-a Radić, dodavši kako će uloženo opravdati rezultatima već na skorašnjem Europskom prvenstvu. Cilj je, a tako su određene i premije igračima i stručnom stožeru, medalja na EP ili barem plasman do šeste pozicije koji garantira plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. u Japanu.

INA je kao jedna od vodećih hrvatskih kompanija ove godine donirala oko 5 milijuna kuna za sport, kulturu, zdravstvo i različite humanitarne akcije, a tvrtka je u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji prepoznala vrijednost koja će vratiti negdašnji sjaj hrvatskoj košarci, kazao je Štengl.

Izbornik Neven Spahija zahvalio se INA-i uime igrača i stručnog stožera, naglasivši kako je izuzetno zadovoljan pripremnim razdobljem u kojem je "napravljeno više od očekivanoga". Spahija je naglasio kako je centar reprezentacije Dalibor Bagarić nakraju ipak lakše ozlijeđen, radi se o lakšoj distorziji skočnog zgloba i njegov nastup na EP-u, koje započinje 16. rujna u Srbiji i Crnoj Gori, nije upitan.



Pročitajte više