INTER - HAJDUK 2:2 Splićani se iz penala spasili od novog poraza

Foto: Hina

HAJDUK ni nakon pet kola u Prvoj HNL ne zna za pobjedu. Splićani su dva puta gubili kod Intera u Zaprešiću, a na kraju stigli do 2:2, što je njihov treći remi ove sezone u prvenstvu. Tako momčad Željka Kopića nakon pet kola ima čak 10 bodova manje od Dinama te sedam od Rijeke, koja ima utakmicu manje (od 21 sat igra protiv Istre). 

Iako nije izgubio od Intera u posljednjih devet utakmica (šest pobjeda i tri remija), Hajduk je nastavio crnu seriju rezultata u prvenstvu, gdje je samo jednom slavio u zadnjih 11 utakmica, računajući finiš prošle i početak ove sezone, uz pet poraza i isto toliko remija. 

Mogli su Splićani do vodstva već u trećoj minuti. Juranović je odlično gurnuo loptu za Gyurcsóa, koji je lobao vratara Kelavu, ali je njegov udarac završio pored lijeve vratnice. Pogledao je Mađar u suca, ali zaleđa nije bilo, nakon čega se uhvatio za glavu.

Kazna je stigla u 15. minuti kada je Ivan Čeliković sjajno ubacio s lijeve strane u srce šesnaesterca, gdje je Komnen Andrić u naletu iznenadio loše postavljenu obranu Hajduka i glavom zakucao loptu u mrežu za veliko vodstvo. Do odmora je Hajduk pokušavao izjednačiti, ali su pokušaji Gyurcsóa i njegovih suigrača završavali pored gola.
Prije toga je Inter mogao i do 2:0 u 36. minuti, ali... Prvo je Posavec obranio slobodan udarac koji je izveo Postonjski, u nastavku akcije je petom pokušao Andrić, ali je vratar Hajduka s nekoliko metara i to obranio te spasio svoju momčad drugog primljenog gola. 

No primarni cilj ispunjen je početkom drugog dijela. Inter je odbio loptu, a ona stigla do Ante Palaverse koji je s 20 metara plasiranim udarcem pogodio pod gredu za 1:1 u Zaprešiću. Bio je to prekrasni gol 18-godišnjeg veznjaka, koji je ni iz čega projektilom vratio Splićane u život. 
Međutim, izdržao je Hajduk tek osam minuta. Nakon kontranapada Andrić je provukao loptu na desnoj strani za Marka Vukčevića, a on poslao loptu pod gredu, probio Josipa Posaveca na prvoj vratnici i vratio vodstvo Interu. Bila je ekipa iz Zaprešića blizu prve domaće pobjede nad Hajdukom na koju čeka još od 2012. godine, ali je popustila u 75. minuti.

Prenga Herdi srušio je s leđa Mirka Ivanovskog u šesnaestercu, a sudac Tihomir Pejin mu dao žuti karton i dosudio penal za goste. Unatoč tome što je nad njim napravljen prekršaj, Ivanovski je uzeo loptu i pogodio desnu stranu, dok se vratar Ivan Kelava bacio na lijevu. 

Time je makedonski napadač spasio Hajduk poraza, a unatoč naporima da do kraja susreta stigne do preokreta, društvo s Poljuda nije uspjelo, čime je nastavljena nezapamćena rezultatska kriza.

 

Pročitajte više