SERIE A

Inter i Milan spiskali po 700 mil. eura, a za Juveom zaostali više od 220 bodova

Foto: EPA-EFE

JUVENTUS danas u 32. kolu Serie A gostuje kod SPAL-a i eventualnom pobjedom bi i matematički potvrdio osmi uzastopni naslov prvaka i tako nastavio najveću dominaciju u povijesti talijanskog nogometa.

Rezultati by SofaScore

Momčad Massimiliana Allegrija sedam kola prije kraja ima golemih 20 bodova prednosti ispred Napolija koji pak ima sedam više od Intera. Da danas završi Serie A, Juventus bi u zadnjih osam godina imao ukupno 118 bodova prednosti ispred Napolija. To je jako puno, ali nije ništa u usporedbi s ostalim konkurentima.

Roma u tih osam godina zaostaje 153 boda, a još više Milan i Inter. Rossoneri su za Juventusom zaostali 224, a Inter nevjerojatnih 236 bodova. Koliko su milanski klubovi promašili u klupskoj politici, dovoljno govori činjenica da su u tom periodu svaki potrošili po 700 milijuna eura na pojačanja, a nisu bili ni blizu Juventusu. Napoli je u tom razdoblju potrošio 550 milijuna eura na pojačanja, ali je barem zadnje dvije sezone bio u igri za naslov prvaka.

Aktualni i budući talijanski prvak u istom periodu je na pojačanja potrošio 1,05 milijardi eura, ali se barem može pohvaliti da ih je dobro investirao; u osam naslova prvaka i dva finala Lige prvaka te je postao jedan od najjačih klubova na svijetu. U istom periodu su prodali igrača za 700 milijuna eura pa su ih naslovi prvaka stajali "samo" 300 milijuna.

 

Pročitajte više