Inzaghi: Realova 94 milijuna za Ronalda je bez ikakve sumnje ludost

PARALELNI intervju napravio je njemački Bild s Filippom Inzaghijem i Gerdom Müllerom, napadačima koji su obilježili nogometnu Ligu odnosno Kup prvaka.

Müller je obilježio cijelu jednu epohu Bayerna u kojem je igrao od 1964. do 1979. godine i gdje je u 427 prvenstvenih utakmica postigao 365 golova. Sjajan postotak realizacije prenio je i u utakmicama na europskoj razini gdje je nastupio u njih 74 i postigao 66 golova.

U europskim nadmetanjima Müller je držao tron po broju pogodaka sve do sezone 2007/08, kada ga je prestigao napadač AC Milana. Danas je Inzaghijeva brojka od 66 golova (iz 105 utakmica) najveće postignuće kojem mnogi streme, a jednak je onome Realovog Raula (iz 131 utakmice).

Müller i Inzaghi našli su se sada pred istim mirkofonom, suočeni s istim pitanjima, a laude je kroz njih na račun njemačkog strijelca izrekao talijanski napadač.

Je li prije bilo lakše postizati pogotke?

Müller: Bilo je teže! Pred vama su bili stoper i libero, uvijek dva čovjeka na vašoj nozi. Taj problem današnji napadači nemaju.

Inzaghi: Nažalost, vaše sam pogotke vidio tek na televiziji, gospodine Müller. Velika mi je čast što sam vas upoznao. Zanima me zašto ste nosili broj 13 na dresu? U Italiji veliki napadači nose broj 9.

Müller: Nosio sam ga samo na utakmicama svjetskih i europskih prvenstava. U Njemačkoj taj broj ne nosi sreću.

Inzaghi: U Italiji je sretan!

Talijanski napadač, oduševljen upoznavanjem njemačke i svjetske nogometne legende, u Bildu je priznao da nikada nije niti sanjao da će dosegnuti Müllerov broj pogodaka, ali i da je iz njegovih postignuća crpio motivaciju.

"Išao sam utakmicu po utakmicu prema čovjeku koji je predvodio popis najboljih strijelaca. On mi je bio uzor, a motivirala me ideja da ga dostignem", kazao je Inzaghi.

Tko je najbolji napadač svih vremena?

Müller: Nas dvojica, naravno.

Inzaghi: Slažem se s time (smijeh).

Kako bi funkcionirao napadački par Müller-Inzaghi?

Müller: Ja bih čekao u šesnaestercu, a Inzaghi bi stizao iz pozadine.

Inzaghi: ... Ne bi me smjeli pustiti da previše trčim...

Müller: ... I postizali bi pogotke kao na traci.

Vi ste gospodine Müller jednom prilikom propustili otići u Barcelonu u transferu vrijednom sto tisuća maraka. Prije ove sezone Real je kupio Cristiana Ronalda za 94 milijuna eura. Kako gledate na takav razvoj transfera?

Müller: Niti jedan igrač ne vrijedi toliko novaca. Kod transfera koji se kreću oko 30 milijuna još bih rekao da je to u redu. Ali, 94 milijuna nikako.

Inzaghi: Kada sam 2001. prelazio iz Juventusa u Milan koštao sam 40 milijuna eura, što sam srećom uspio vratiti osvajanjima dvaju naslova u Ligi prvaka. No, 94 milijuna je bez ikakve sumnje ludost.

Koliko bi Gerd Müller danas vrijedio?

"Bombaš? Bio bi Ronaldova kategorija. Njegov prosjek pogodaka vrijedio bi sto milijuna eura. Najmanje", kazao je Inzaghi, te zaključio:

"Želim postići još mnogo pogodaka u Ligi prvaka, a potom i ja jednoga dana upoznati nekoga tko će prestići moj rekord."

Pročitajte više