NBA

Ispričana dosad nepoznata priča o Michaelu Jordanu i legendarnoj partiji karata

Foto: AP Photo/Las Vegas Review-Journal, Jane Kalinowsky

PROŠLO je nešto više od godinu dana otkako je premijerno prikazan serijal Posljednji ples, koji je ispričao priču o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima.

U dokumentarcu je obrađena sezona koja je zaključena šestim NBA prstenom za Bullse, a pričalo se i o tome da je Jordan volio kockati.

Tu priču potvrdio je Antoine Walker, koji je gostovao u jednoj radijskoj emisiju u SAD-u. Bivši igrač Boston Celticsa, Dallas Mavericksa, Miami Heata i Minnesota Timberwolvesa kaže kako je Jordan morao odgoditi presicu na kojoj je trebao objaviti svoj prvi povratak u NBA.

Jordan je spavao za stolom

Kao razlog odgode naveo je partiju karata koja je trajala čak 36 sati. Nakon 36 sati imali su gubitak od čak 180 tisuća dolara jer je Jordan doslovno nekoliko puta zaspao za stolom.

"Kad god je Michael ulagao, malo je dizao ulog. Bio je uvjeren da svatko mora pridonijeti potu na taj način. U ovom slučaju radilo se o partiji na koju je upad koštao 20 tisuća dolara. Ako niste imali novac, niste mogli igrati. Sjećam se da smo jednom igrali 36 sati u komadu, igrali smo protiv dvojice drugih igrača. Izgubili smo 900 tisuća dolara", rekao je Walker.

Nećak je morao po zalihu

Osim toga, Walker se prisjetio da nisu stali na tome. Trebalo im je još novca da nastave kockati pa je Jordan poslao svog nećaka da ode u njegov dom i donese 500 tisuća dolara koje je imao spremljene u torbi za golf. Jordan je posebno naglasio nećaku da pazi da ga njegova supruga Juanita ne vidi dok uzima novac.

"Odlazio sam iz Bostona za nekoliko dana pa sam imao 100 tisuća dolara kod sebe. Uvijek sam imao novca kod sebe. Jordan je imao 200 tisuća dolara, ali u jednom trenutku je nećak morao otići po zalihu. Drugi par je također imao puno novca, izgubili smo 180 tisuća dolara samo zato što je Jordan bio umoran", rekao je Walker, koji je nekoliko godina nakon odlaska u mirovinu bankrotirao.

Pročitajte više