HNL

ISTRA - DINAMO 1:2 Kadzior i Oršić donijeli bodove kombiniranom sastavu Dinama

Foto: Pixsell

DINAMO je u 17. kolu HNL-a pobijedio Istru u gostima 2:1.

Nenad Bjelica je na travnjak poslao sastav u kojem su bila samo tri igrača iz momčadi koja je u utorak izgubila u Milanu od Atalante u Ligi prvaka. U početnoj postavi bili su samo Oršić, Perić i Theophile-Catherine, branio je Daniel Zagorac, a od prve minute igrali su Majer i Moubandje.

Dinamo je rutinski došao do nove pobjede, a na prvi gol čekalo se 23 minute. Raspoloženi Oršić pobjegao je domaćoj obrani i onda mudro pričekao Kadziora koji se priključivao iz drugog plana. Odlično ga je proigrao, a Poljak je rutinski pogodio za vodstvo Dinama.

Susret je riješen u 49. minuti kad je jedan Istrin branič neoprezno izgubio loptu, Kadzior mu je izbio i dodao Oršiću, koji je prebacio dva domaća braniča i golmana i zabio za 0:2.

Dinamo je bez ikakvih problema čuvao vodstvo do same završnice, a onda ga je u probleme u 89. minuti bacio Zagorac, koji je neoprezno pri jednom ubačaju iz slobodnjaka udario u glavu igrača Istre. Sudac je dosudio penal, a Mario Ćuže ga je realizirao za 1:2. No iako se igralo pet minuta sudačke nadoknade, Dinamova prednost nije bila u opasnosti i gosti su bez problema priveli susret kraju.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više