Nogomet

Iz Huaweija odgovorili Griezmannu nakon što ih je pozvao da osude progon Ujgura

Foto: EPA

NAKON što je Antoine Griezmann najavio raskid suradnje s Huaweijem, stigla je reakcija iz ove kompanije.

Francuz je najavio raskid suradnje s Huaweijem zbog progona Ujgura u kineskoj regiji Xinjiang, a na ovaj potez se odlučio nakon informacije da je Huawei sudjelovao u izradi softvera za prepoznavanje lica Ujgura.

On je pozvao Huawei da osudi masovni progon Ujgura, ali Huawei u svojoj reakciji to nije učinio.

"Huawei CBG žali zbog odluke Antoinea Griezmanna da raskine naše partnerstvo koje nas je godinama vezivalo. Poštujemo njegovu odluku i vrlo ozbiljno shvaćamo situaciju. Željeli bismo pojasniti kako ne razvijamo algoritme, aplikacije za prepoznavanje lica ili rješenja na polju prepoznavanja etničkih skupina. Huawei razvija tehnologije opće namjene utemeljene na međunarodnim standardima u području umjetne inteligencije. Huawei nije uključen u sloj aplikacije usluge koji definira kako se koristi tehnologija opće namjene. Naši proizvodi i rješenja u skladu su s relevantnim industrijskim standardima i zakonskim propisima. Huawei se u potpunosti i strogo pridržava smjernica Ujedinjenih naroda o poslovanju i ljudskim pravima te poštuje zakone 170 zemalja u kojima posluje", objavili su iz kompanije.

Nedavno je iz kineskog logora, u kojem se drže pripadnici muslimanske manjine, procurio popis zatvorenika iz kojeg se vidi kako vlada zatvara ljude samo jer su mladi ili pričaju s rodbinom koja živi u inozemstvu, objavio je The Guardian.

Pročitajte više