Iz Wimbledona odbacuju optužbe na račun namještanja mečeva

IZVRŠNI direktor najpoznatijeg svjetskog teniskog turnira Wimbledona, Ian Ritchie, izjavio je kako nema nikakvih čvrstih dokaza o namještanju mečeva, kao i da nitko u posljednje vrijeme nije iznio nove optužbe.

Richie se naime osvrnuo na natpise u britanskom tisku koji su doveli u pitanje regularnost više mečeva, uključujući i osam na prošlogodišnjem Wimbledonu. Ti su susreti bili tema istrage profesionalne udruge kladionica nakon što je primijećen neobično velik broj uplata na te parove.

"Sve su to stare priče. Nije bilo nikakvih novih dokaza i nitko nije ponudio nikakve nove optužbe", rekao je Ritchie i dodao kako je vodstvo elitnog turnira ove sezone dodatno poradilo na sigurnosti igrača tijekom dva tjedna održavanja. Na savjet dvojice detektiva koji su radili na osiguranju prošlih godina, poboljšana je zaštita privatnih stvari u svlačionicama, ali je i ograničen pristup svim osobama osim trenerima i igračima kako bi se spriječila mogućnost curenja informacija korisnih za klađenje.

"Od nekih pravilnosti u kladioničarskim uplatama do namještanja mečeva velik je put. Mnogo se toga priča, a pravih dokaza nema. Mislim da se previše pažnje pridodaje nečemu što nije dokazano", odbrusio je Ritchie.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više