Jurčić: Torcidin bojkot bi mogao pomoći Hajduku, a igrače pripremam na agresivnu igru

NIJE lako Dinamovom treneru - nakon tri utakmice bez pobjede (Zagreb, Ajax, Cibalia) novinari mu već pišu nekrologe, a pred gostovanje na Poljudu ozlijedio mu se Mandžukić i Uefa je drakonski kaznila klub.

"Uefina kazna je nesportska ali mi ćemo poginuti na terenu da prođemo dalje"

Dinamov trener se ne nikako ne može pomiriti s rigoroznom kaznom Uefe, kojom su Dinamu zbog učestalih nereda BBB-a na europskim gostovanjima oduzeta pošteno zarađena tri boda, dok će sljedeće dvije utakmice u skupini Europske lige (Ajax, Temišvar) morati igrati pred praznim tribinama: "Ta odluka je nesportska i ispred mene je veliki posao da popravim atmosferu među igračima koja je nesumnjivo narušena ovom informacijom."

"Optimist sam i do zadnjeg trenutka kad postoji šansa za naš prolazak iz skupine Europske lige, mi ćemo poginuti na terenu kako bi ostvarili taj cilj." komentirao  je Jurčić kaznu nakon čije pravomoćnosti Dinamov plasman u proljetnu knock-out fazu na životu drži samo teorija.

Jurčić je na pitanje smatra li mogućim da ovakva kazna zadesi klub iz neke od najjačih liga, odgovorio. "Teško. Izbacivanje Feyenoorda iz Europe prije nekoliko godina je izvanredan slučaj jer Uefa će mnogo prije drastčno kazniti klubove koji ne igraju bitnu ekonomsku ulogu".

Feyenoordov primjer (koji je "prvostupanjski" kažnjen novčano, a iz Europe izbačen nakon žalbe) očigledno ne brine Dinamo, jer kako doznajemo, namjeravaju se žaliti na Uefinu odluku nakon što ona u ponedjeljak službeno stigne u klub.

Pogrebnu atmosferu u Maksimiru nije uspjela podići ni ideja da se i ubuduće za europska gostovanja primjeni poučak iz Amsterdama, po kojem karte na gostovanju mogu dobiti samo sigurnosno provjereni navijači koji u Zagrebu preuzmu vaučere e da bi ih onda na gostujućem terenu zamijenili za ulaznice.

"Tako smo u Amsterdamu uspjeli barem umanjiti štetu. Pratiti ćemo situaciju i odlučiti hoćemo li možda u budućnosti opet primjeniti taj recept." odgovorio je Siniša Jagodić, član uprave zadužen za odnose s javnošću.

"Bez obzira na bodovnu razliku i prazni poljudski sjever, u derbiju nema favorita"

Iako je top tema u Maksimiru čestitka iz Nyona, već sutra se ide na noge Hajduku, koji u svim segmentima djeluje razbijeno ali to ni najmanje ne zavarava Jurčića:

"Očekujem tešku utakmicu jer su derbiji uvijek takvi. U njima nema favorita. Hajduk sam gledao u Karlovcu. Znam da Reja forsira sustav 3-4-3 od kojeg je tamo odustao u korist 4-2-3-1 i da će im zbog kartona nedostajati Sharbini i Smoje".

Njemu će nedostajati Mandžukić ali ne želi otkriti tko će ga nadoknaditi u napadu: "Imam već riješenu napadačku alternativu ali je neću javno otkrivati."

Zanimljiv je Jurčićev odgovor na pitanje hoće li njegovoj momčadi biti lakše bez Torcide na tribinama.

"To možda olakša igračima Hajduka jer poznato je da su oni pod velikim pritiskom navijača. Poslije Torcidinog napuštanja tribina na utakmici kupa, Moslavini su postigli par golova."

Na posljednjih nekoliko splitskih utakmica velikih suparnika, bilo je vidljivo da Dinamo nije imao odgovor na agresivnu igru Hajduka koja je stalno bila na rubu faula.

"Oni imaju toliko razloga da se na nama pokušaju vaditi i da to pokušaju svim sredstvima, ali ja momčad pripremam na to i imam igrače koji mogu odgovoriti agresivnoj igri".

Pročitajte više