Jurića rasistički vrijeđali protivnički navijači: "Kad te ovako gadno uvrijede..."

Foto: EPA

HRVATSKI stručnjak Ivan Jurić doživio je rasističke uvrede u subotu na gostovanju njegovog Torina kod Spezije, koje je završilo pobjedom Jurićeve momčadi od čak 4:0. Domaći navijači u prvom su poluvremenu Juriću vikali da je "cigan", na što je sudac prekinuo utakmicu na oko dvije minute. Uključio se i službeni spiker, koji je pokušao umiriti navijače.

Jurić se na konferenciji za medije nakon utakmice osvrnuo na cijelu situaciju. "Uobičajene uvrede. Pokušao sam ne reagirati, ali nije lako. Sudac je dobro postupio, ali u ovakvim situacijama logično je da se ne osjećaš dobro. Uvrede su bile upućene samo meni, vikali su mi da sam 'cigan'. Općenito nije lako kad vam viču da ste 'cigan', 'majmun', 'crnac'... U redu je ako vam viču 'klaune', ali kad te ovako gadno uvrijede...", rekao je.

Podsjetimo, ovakvi slučajevi već su se događali ove godine. Navijači Rome u travnju su vikali Sampdorijinom treneru da je "cigan", dok su početkom ovog mjeseca navijači Atalante u Bergamu vikali Dušanu Vlahoviću da je "cigansko govno". Juventusovi navijači su u travnju, pak, vrijeđali Romelua Lukakua.

Pročitajte više