EUROPSKI NOGOMET

Juveov gazda ne želi Atalantu u Ligi prvaka. Ekspresno je dobio njihov odgovor

Foto: EPA

ATALANTA igra debitantsku sezonu u Ligi prvaka i nadomak je četvrtfinala nakon što je u Milanu pobijedila Valenciju 4:1.

Europske utakmice igraju na San Siru budući da njihov Gewiss stadion još ne ispunjava uvjete za Ligu prvaka, a tamo je njihovu moć, između ostalih, osjetio i zagrebački Dinamo u skupini.

Unatoč romantici na maksimumu i lijepoj priči iz Bergama, Juventusov predsjednik Andrea Agnelli, koji zagovara europsku Superligu u kojoj bi igrali samo najjači i najbogatiji europski klubovi, nije oduševljen time što igraju u Ligi prvaka.

"Izuzetno poštujem sve što Atalanta radi, ali bez povijesti na europskoj sceni i samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni imali su direktan put u elitno europsko natjecanje. Je li to ispravno ili ne?" zapitao se Agnelli, a ubrzo mu je stigao odgovor Giorgija Gorija, gradonačelnika Bergama.

"Poštujem Andreu Agnellija, ali stvarno se ne mogu složiti s tim. U usporedbi s elitom, bogatim i slavnima, daleko više volim rezultat postignut na terenu i zasluge onih koji predstavljaju provincijski grad koji je zaradio svoje mjesto u Europi znojem i maštom", rekao je Gori pa zaključio:

"To se zove sport."

 

Inače, Juventusov gazda cilja NBA model nogometne Lige prvaka koji bi zaštitio velikane.

"Ima momčadi koje osvoje ligu ili kup i automatski se kvalificiraju u europsko natjecanje. Samo na osnovu nacionalnog koeficijenta. Poanta cijele priče je da napravimo neku ravnotežu između onog što klub doprinosi europskom nogometu i njegovih rezultata u samo jednoj sezoni."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više