Južnokorejci nezadovoljni Bonfrereom

Metoda rada južnokrejskog izbornika, Nizozemca Joa Bonfrerea, iskazane u kvalifikacijama za SP 2006. oštro su kritizirane od čelnika Južnokorejskog nogometnog saveza (KFA).

Doduše, reprezentacija Južne Koreje vodi u A završnoj skupini Azijskih kvalifikacija za SP, ali funkcioneri Saveza su prilično nesretni zbog prikazanih igara njihove momčadi u kvalifikacijama. Usprkos nezadovoljstvu zbog improvizacija Bonfrerea njemu je obećana podrška KFA do kraja kvalifikacija.

"Najvažnije je kvalificirati se za nastup u završnici SP-a, ali kad kvalifikacije završe ponovno ćemo sjesti za stol s Bonfrereom i pretresti njegov plan rada do SP-a u Njemačkoj, jer nismo zadovoljni ni formom reprezentativaca ni postignutim rezultatima. Osim toga našeg izbornika uopće ne zanima što mu žele reći njegovi stručni suradnici u štabu kojemu je on na čelu. - izjavio je dopredsjednik KFA-a Lee Hoi-taek.

Južna Koreja je u A skupini završnih kvalifikacija pobijedila Kuvajt i Uzbekistan, ali je prošlog mjeseca poražena od Saudijske Arabije 0:2. Sljedeće dvije utakmice Južnokorejci igraju u gsotima, 3. lipnja kod Uzbekistanaca, a pet dana kasnije kod Kuvajćana.

(Hina) xmi ymi

Pročitajte više