"Kad bih svoje igrače odveo na trening komandosa moj bi Srbin pucao na mog Hrvata"

HARRY REDKNAPP, menadžer engleskog premijerligaša Portsmoutha mrzi Srbe, ali i sve igrače s Balkana. 

Redknapp se nedavno vratio u svoj stari klub, a reputaciju "srbomrzaca" stekao je izjavama u proteklom periodu provedenom na klupi ovog engleskog kluba, piše beogradski Kurir.

Redknappovim izjavama upućenim stranim igračima pozabavili su se novinari francuskog sportskog dnevnika L` Equipe.

Nakon povratka u Portsmouth Redknapp je zatekao u svojoj momčadi čak tri nogometaša s prostora bivše Jugoslavije; našeg Ivicu Mornara i dva Srba - kapetana kluba Dejana Stefanovića  i Zvonimira Vukića.

"Jednom sam rekao svojim igračima da ćemo zajedno otići na partiju golfa. Ali, kad kažete Jugoslavenu da idemo igrati golf, on nema pojma što je to. Međutim, kad bih nekim slučajem odveo svoje igrače na trening komandosa, onda bi moj Srbin pucao na mog Hrvata, a moj Rus bi špijunirao mene i moje igrače" - komentirao je Redknapp, prenosi Kurir.

Kaže da je nakon povratka u stari klub uočio  nevjerojatnu situaciju - tri igrača uopće ne govore engleski.

"I što ću ja tu trebam napraviti da oni shvate moja uputstva pred utakmicu? Neću valjda posebno za njih crtati na ploči još dvadesetak minuta kako bi im pojasnio kako treba igrati"- upitao se menadžer engleskog prvoligaša.

Redknapp je iz Portsmoutha otišao u suparnički Southampton nakon sukoba sa tadašnjim direktorom kluba Velimirom Zajecom, a u klub se ponovo vratio nakon što je naš trener napustio Englesku.

Na Redknappovu žalost, Balkanci su mu još za petama. Osim spomenutih igrača, u klubu je i Srbin Milan Mandarić, predsjednik kluba. 

Mandarić za svog pomoćnika navodno želi angažirati Roberta Prosinečkog, a ako se to dogodi, čini se kako Redknappu među petoricom Balkanaca neće niti nimalo lako.

Pročitajte više