Kekov joker i Dinamov nasljednik Petkovića donio gol i u drugoj utakmici za Sloveniju

Screenshot: SportKlub

ŽAN VIPOTNIK, napadač Maribora i od prije tri dana i reprezentacije Slovenije, bio je odličan i u drugom nastupu za nacionalnu momčad. Za Sloveniju je debitirao u četvrtak, pet dana nakon 21. rođendana, i za samo 20 minuta u igri postigao gol za pobjedu 2:1 kod Kazahstana, u prvom kolu kvalifikacija za Euro.

Mladi slovenski as sjajno startao u reprezentaciji

Slovenija je gubila na poluvremenu, ali momčad izbornika Matjaža Keka vratila se u drugom dijelu. Brekalo je u 47. minuti zabio glavom nakon ubačaja Gnezde Čerina iz kornera. Kek je u 70. minuti u igru ubacio debitanta Vipotnika i to mu se isplatilo osam minuta kasnije. Stojanović je sjajnom dugom loptom našao Mariborova napadača koji je odlično izbjegao zaleđe i onda fantastično iz prve pogodio za vodstvo i, pokazalo se, pobjedu Slovenije.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK VIPOTNIKA U DEBIJU ZA SLOVENIJU

Tri dana kasnije, u drugom kolu skupine kvalifikacija za EP, Slovenija je u Ljubljani ugostila San Marino, a gol za 2:0 donio  je Vipotnik, i to samo dvije minute nakon što je ušao u igru. Ubacio je pred gol i tako natjerao Di Maija da zabije u svoju mrežu. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE VIPOTNIK ASISTIRAO ZA AUTOGOL U DRUGOJ UTAKMICI ZA SLOVENIJU

Vipotnik je tako savršeno počeo reprezentativnu karijeru do koje je došao zbog odlične sezone u Mariboru, u kojoj je u 29 nastupa postigao 17 golova. Do dolaska Damira Krznara iz Dinama, Vipotnik je bio daleko od prve momčadi, uglavnom na klupi ili na tribinama. Pod Krznarovim vodstvom je eksplodirao, postao prvi strijelac lige, došao do reprezentacije, u kojoj je krenuo izvrsno.

Dinamo se za Vipotnika bori s klubovima iz Amerike i Rusije, ali vodi u toj utrci

Za Vipotnika postoji interes iz Rusije, MLS-a i još nekih liga, ali mladi napadač najbliži je Dinamu. Maribor i Dinamo su već duže vrijeme u kontaktu oko Vipotnika, a puno više trebalo bi se znati nakon aktualne reprezentativne pauze u kojoj će doći do novog sastanka između klubova.

Kako doznajemo, Maribor je za Vipotnika već odbio ponudu iz inozemstva od četiri milijuna eura, a Dinamo bi ga mogao dobiti za nešto manji iznos. No, u tom slučaju bi pod račun dao jednog igrača trajno, a jednog na posudbu, iako se o imenima još ne govori. Vipotnik prema Transfermarktu vrijedi 500 tisuća eura, ali ta će cijena uskoro biti povećana, kao i interes za sjajnog napadača.

Pročitajte više