NBA

Kevin Durant produljio za 198 milijuna dolara, Kawhi Leonard odlučio gdje će igrati

Foto: EPA

KAWHI Leonard će produljiti ugovor s Los Angeles Clippersima, javljaju dobro obaviješteni izvori iz NBA lige uz podsjetnik da će zbog ozljede koljena propustiti velik dio sljedeće sezone.

Leonard je prošlog tjedna odbio aktivirati opciju iz ugovora koja mu je jamčila ostanak u Clippersima, no napravio je to kako bi mogao dobiti veći ugovor. On se privodi kraju, a očekuje se da će dvostruki NBA prvak, ispregovara li maksimum koji može dobiti, zauzeti 35 posto franšiznog salary capa.

Leonard je u prošloj sezoni prosječno bilježio učinke od 24.8 poena i 6.5 skokova, a u doigravanju ih podigao na 30.3 koša i 7.7 skokova po utakmici za momčad koja je igrala finale Zapada.

Također, Clippersi su produljili ugovor Reggieju Jacksona i potpisali Justisea Winslowa.

Potvrđeno je i da će Kevin Durant produljiti ugovor s Brooklyn Netsima na dodatne četiri godine. Nakon što je zbog ozljede prosjedio sezonu 2019./20., vratio se s prosjecima od 26.9 poena, 7.1 skoka i 5.6 asistencija po utakmici. Četverostruki najbolji strijelac lige i dvostruki prvak ugovorno je za Netse bio vezan do kraja nadolazeće sezone, a ispregovarano produljenje vrijedno je 198 milijuna američkih dolara.

Pročitajte više