Kicker: Rivić i Šimunić najbolje ocijenjeni Hrvati

STIVEN RIVIĆ i Josip Šimunić najbolje su ocijenjeni hrvatski nogometaši u 24. kolu njemačke Bundeslige.

Stiven Rivić je odigrao 85 minuta i asistirao je za drugi pogodak Energie Cottbusa u senzacionalnoj pobjedi nad liderom Bayern Münchenom 2:0, a ocijenjen je sa 2.5, najbolje uz domaćeg vratara Tremmela koji je "zaradio" dvojku. Njegovi suigrači iz momčadi, Ivan Radeljić i Mario Cvitanović odigrali su svih devedeset minuta i ocijenjeni su trojkama.

Josip Šimunić je u gostujućem remiju Herthe kod Hanse ocijenjen s 2.5 za devedeset minuta provedenih na terenu, te je uz vratara Drobnyja dobio najbolju ocjenu u svojoj momčadi.

Andre Mijatović je zabio prvi i vodeći pogodak za Arminiju iz Bielefelda na gostovanju kod Hannovera (2:2) i za svoju je igru ocijenjen trojkom.

Ivica Olić je u domaćoj pobjedi HSV-a protiv Borussije iz Dortmunda 1:0 u igru ušao u 56. minuti i asistirao je za jedini pogodak na utakmici, onaj Guerrera. Kicker je Olićevu igru vrednovao trojkom, dok je Mladen Petrić ocijenjen četvorkom.

U domaćem porazu Werdera od Wolfsburga 1:0, Jurica Vranješ u igru je ušao u 40. minuti, i ocijenjen je s 4.

Ivan Rakitić je odigrao svih devedeset minuta za Schalke i asistirao je za izjednačujući pogodak Kuranyja u domaćoj pobjedi protiv Duisburga 2:1. Ocijenjen je s 4.5, dok je s protivničke strane Bojan Vručina u igru ušao u 83. minuti, te je za vrijeme provedeno u igri ostao neocijenjen.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više