Kladionice za EURO 2008: Favorit Engleska, Švicarskoj veće šanse nego Hrvatskoj

NEPOSREDNO nakon ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Švicarskoj i Austriji, kladionice su objavile svoje ponude, prema kojima naša reprezentacija ima male šanse za osvajanje predstojećeg Europskog prvenstva.

Usporedili smo ponude kladionica Skybet, Bet 365 i Betdirect, koje kao favorite za osvajanje prvenstva vide Engleze, kojima je do sada najbolji rezultat plasman u dva polufinala.

Koeficijent na englesku reprezentaciju kreće se od 5.0 do 5.5, a slijede ih Nizozemci čiji se šanse za europski tron procijenjuju na 5.5 do 6.5.

Strane kladionice njima uz bok svrstavaju Italiju i Francusku (koeficijenti od 6.5 do 7.0), a slijede ih Njemačka, Češka i aktualni viceprvaci Portugal, čiji je koeficijent od 17.0 do 23.0.

Među glavnim favoritima, osim reprezentacije nema većih iznenađenja, no čudi kako to da je koeficijent na Švicarsku 26.0, a na Hrvatsku svega 41.0.

Iako se radi o momčadi koja je domaćin, vjerujemo kako je Hrvatska kvalitetnija momčad od Švicarske. Radi se o trkačkoj i defenzivnoj momčadi, čiji je ključni igrač Johan Vogel, obrambeni vezni, iz čega je jasno o kakvoj je reprezentaciji riječ.

Hrvatsku slijede SiCG, Turska i Švedska, a aktualni prvaci Grci zauzimaju tek 17. poziciju, s koeficijentom od 41.0 do 67.0.

Zanimljiv je podatak da je na Andoru, koja je u našoj skupini, koeficijent za osvajanje EP-a čak 10001.0. To bi značilo da uložite 100 kuna, Andora otiđe do kraja, a vi postajete milijunaš. Ova opcija vrijedi samo za one vrlo sklone hazardu, ali "lopta je okrugla".

Što se tiče naše skupine E, u kojoj igraju još i Engleska, Rusija, Izrael, Estonija, Makedonija i Andora ponuda bookmakera za prvu poziciju govori u korist Engleske, ali i Hrvatske.

Koeficijent da će Engleska osvojiti prvo mjesto u Skupini E je 1.44, a Hrvatska 4.5. Našu reprezentaciju slijede Rusi (5.5 do 6.0), Izrael (21.0), te Estonija, Makedonija i Andora.

Srđan Hebar

Pročitajte više