LIGE PETICE

Klinac koji je zaludio Europu jučer je došao do petog hat-tricka sezone

Foto: EPA

ERLING BRAUT HALAND (19) pokorio je Europu i ljetos skrenuo pažnju na sebe kad je postigao devet golova na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina i tako najavio velike stvari.

To ove godine sprovodi u djelo. Sin nekadašnje legende Premier lige Alfe Inge Halanda, kome je Roy Keane uništio karijeru brutalnim startom kojim mu je slomio nogu, postigao je ove sezone, u dresu Red Bull Salzburga, već 26 golova tijekom 18 utakmica. 

U taj impresivan niz ugradio je i nevjerojatnih pet hat-trickova. Jedan od tih pet postigao je minulog vikenda u nedjeljnom dvoboju protiv Wolfsbergera (3:0).

Dakle, Haland je u nedjelju postigao svoj 26. pogodak sezone, a tek je 11. studenoga.

Istina, austrijska liga nije među najjačima na svijetu, ali je mladi Norvežanin postigao i sedam golova u Ligi prvaka. I u najjačem europskom natjecanju uspio je ostvariti hat-trick u uvjerljivom trijumfu protiv Genka (6:2) sredinom rujna.

S obzirom na to što Haland radi ove sezone, jasno je da ga Red Bull neće moći lako zadržati. Bogati klubovi već su krenuli u ofenzivu na mladog napadača, a zainteresirani su mnogi - Juventus, Manchester United (Ole Gunnar Solskjaer ga je trenirao u Moldeu), Barcelona, Real Madrid, Atletico, Arsenal, Bayern, Chelsea...

Nije potrebno dalje nabrajati jer jedino je pitanje gdje će Haland nastaviti karijeru.

Pročitajte više