Klopp branio Lovrena nakon golijade protiv Rome: "Dejan je odigrao vrhunski"

Foto: Getty Images/Guliver Image

LIVERPOOL je s 5:2 razbio Romu na Anfieldu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. U spektakularnoj utakmici domaći su mogli slaviti i uvjerljivije, imali su 5:0 i još niz velikih prilika, a Dejan Lovren u prvom je dijelu pogodio gredu. Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino su briljirali pogocima, a Rimljani tek u završnici s dva gola ostavili nadu za preokret u uzvratu. Pobjeda od 3:0 bila bi im dovoljna, a to su već napravili Barceloni.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp nakon utakmice nije skrivao oduševljenje.

"Savršeno odigrana utakmica. U obrani smo napravili jednu pogrešku. Penal nije bio penal, ali takva je situacija i sada je 5:2. Naravno da bih bio sretniji s 5:0, ali i ovo je fantastičan rezultat", rekao je Nijemac.



"Sada ne osjećamo koliko je ovo pozitivan rezultat zbog dva primljena gola, ali vidjet ćemo to već sutra. Puno je bolje nego što sam prije utakmice mislio da će biti."

Osvrnuo se i na pogotke sjajnog Salaha. "Njegov prvi gol je bio genijalan. Zabio je nekoliko takvih, to ne može biti slučajno."

Dotakao se i Dejana Lovrena, koji je u prvom poluvremenu kod 1:0 nakon kornera glavom pogodio gredu, a kod prvog pogotka Rome skočio u prazno ispred Edina Džeke i poklonio Romi jedan gol.
 


"Dejan je odigrao vrhunsku utakmicu. To mu je bila prva lopta koju je pogrešno procijenio. Mats Hummels je radio veće pogreške, a ipak je branič svjetske klase", branio je Klopp Hrvata nakon utakmice.
 
Liverpool je u 18. minuti ostao bez Oxlade-Chamberlaina, koji zbog ozljede nije mogao nastaviti utakmicu, a Klopp nije imao dobre vijesti.

"Vjerojatno se radi o doista teškoj ozljedi. To je loša vijest za nas. Ekipu ne možemo proširiti, morat ćemo biti kreativni u sljedećim utakmicama", rekao je Klopp.

"Najveći udarac na raspoloženje u svlačionici bila je ozljeda Oxlade-Chamberlaina. Nismo htjeli primiti dva gola, ali možemo s nositi s time. Dečki su odigrali briljantnu utakmicu."



 

 

 

Pročitajte više