Esports

Korejski dvojac koji je poslao Nijemce kući nagrađen je novim ocjenama u FIFA-i 18

Foto: EPA-EFE

JUŽNA Koreja pobjedom protiv Njemačke napravila je jedno od najvećih iznenađenja na svjetskim prvenstvima i aktualne svjetske prvake poslala kući već nakon grupne faze. Strijelci dvaju pogodaka na utakmici Son Heung-min i Kim Young-gwon zasluženo su nagrađeni boljim ocjenama u FIFA-i 18. 

>Ronaldo i Real napokon u PES-u?

>Što radi Harry Kane kad ne trpa u Rusiji? Igra najjaču videoigru

Najbolji južnokorejski nogometaš i igrač Tottenhama Heung-Min Son zabio je drugi pogodak na utakmici protiv Njemačke duboko u sudačkoj nadoknadi. Son je jedan od miljenika igrača FIFA-e 18 zbog svojih atributa u igri i ima četiri zvjezdice za vještinu i pet za korištenje slabije noge. Sada je kao jedan od najboljih igrača trećeg kola Svjetskog prvenstva u Rusiji dobio i nove veće ocjene. Ukupna ocjena nove kartice je 85, s posebno dobrim ocjenama za brzinu i udarac. Međutim, to nije najveća ocjena koji Son ima u igri. Za ulazak u najbolju momčad Premiershipa nagrađen je s nevjerojatnom karticom s ukupnom ocjenom 92.

Njegov manje poznati sunarodnjak i strijelac prvog pogotka na utakmici Kim Young-gwon također je dobio novu karticu s ukupnom ocjenom 80. Veliki je to napredak za igrača koji se zahvaljujući Svjetskom prvenstvu uopće pojavio u FIFA-i 18 jer kao igrač kineskog Guangzhou Evergrandea nije bio uključen u igru. Iako su nove kartice i bolje ocjene u igri dobre vijesti, bit će to slaba utjeha za Korejce koji su bez obzira na pobjedu nad Njemačkom također ispali s prvenstva. Iz skupine F u sljedeću fazu prošli su Švedska i Meksiko.

Među ostalim igračima koji su dobili bolje ocjene našli su se još Kostarikanac Joel Campbell, Brazilac Thiago Silva te Šveđanin Ludwig Augustinsson.

Screenshot: EA Sports

Pročitajte više