Korenjak pobjednik "Štefanjskog spusta", Milihramu "Memorijal Tibora Šaramoa"

HRVATSKI kanuistički reprezentativac i osvajač srebrnog odličja s ovogodišnjega Prvenstva Europe Emil Milihram pobjednik je desetog "Memorijala Tibora Šaramoa", koji je danas vožen u sklopu tradicionalnoga 34. novogodišnje-štefanjskog spusta rijekom Savom.

Milihram je 12,5 kilometara dugu stazu od Podsusedskog do Savskog mosta po kišovitom i prohladnom vremenu te relativno niskom vodostaju preveslao za 41 minutu, 44 sekunde i 34 stotinke, te je tako s gotovo minutom prednosti pobijedio kolegu iz reprezentacije Igora Gioća iz zagrebačkoga "Končara" (42:49.44) i trećeplasiranoga klupskog kolegu iz varaždinskoga "Varteksa" Sinišu Martinčevića (43:36.47).

Bila je to prva pobjeda 24-godišnjega studenta Više ekonomske škole na Memorijalu koji se vozi u čast pokojnog kanuista i osnivača Novogodišnjega spusta, novinara Sportskih novosti Tibora Šaramoa. Njegova supruga Astrid uručila je Emilu Milihramu sliku akademske slikarice Jadranke Pamić.

Ukupni pobjednik ovogodišnje utrke, u kojoj je sudjelovalo 80-ak kajakaša i kanuista iz Slovenije, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, je slovenski kajakaši reprezentativac Jernej Korenjak iz Ljubljane, s vremenom 40:36.65, ispred klupskog kolege i kolege iz reprezentacije Anžea Šimenca (40:08.01).

Korenjak i Šimenc bili su i na prošlogodišnjemu Spustu prvi i drugi, a kako su ove godine treće i četvrto mjesto osvojili Gregor Brovinsky (41:42.45) i Luka Slapšek (42:16.15), svi članovi KK "Ljubljana", može se reći da su i na ovogodišnjemu Štefanjskom spustu rijekom Savom dominirali kajakaši iz Slovenije.

Pročitajte više