KOVAČEV BAYERN

Kovač o pritisku Bayernovih šefova: Nisu to tražili, sam donosim odluke

Foto: EPA-EFE

KOVAČEV Bayern gostuje kod Olympiacosa u utorak od 21 sat i njemački prvak pobjedom ima priliku napraviti važan korak prema osmini finala Lige prvaka.

I dok u Europi sve djeluje uredno po Bavarce, u Bundesligi su nastali problemi nakon dva vezana kiksa (Hoffenheim 1:2, Augsburg 2:2) te zbog teške ozljede stopera Niklasa Sülea kojeg neće biti do kraja sezone.

Goruće teme na presici uoči gostovanja u Pireju bile su i statusi nezadovoljnih igrača Javija Martineza i Thomasa Müllera, a njemački novinari upitali su je li pritisak gazda Bayerna toliki da je Kovač morao popustiti te ubaciti Martineza protiv Augsburga od prve minute.

"Predsjednik nije od mene tražio da pojedini igrači igraju. Stavio sam Javija protiv Augsburga i to je bila moja odluka. Blisko surađujem s Ulijem Hoenessom, ali trener je taj koji bira momčad i tu se ništa nije promijenilo", rekao je bivši hrvatski izbornik.

Dotaknuo se Hoenessove procjene da Bayernova obrana igra čvršće ako je Javi Martinez "šestica", odnosno zadnji vezni ispred obrane.

"Javi je odradio dobar posao u Augsburgu, ali mi smo primili dva gola. Dakle, ne možemo reći da nećemo primati golove ako netko ne igra. Moramo svi zajedno raditi obrambeno, a to počinje od napadača", rekao je Kovač pa se osvrnuo na Müllera:

"Uvijek sam govorio da je Thomas važan dio momčadi. Budućnost će pokazati hoće li on igrati sutra ili u nadolazećim tjednima. Znam njegovu vrijednost i on će ju ponovno pokazati. On uvijek želi igrati, nebitno gdje. To je njegov temperament, osvojio je Svjetsko prvenstvo kao desno krilo, iako mu to nije omiljena pozicija", rekao je Kovač pa se prebacio na Coutinha:

"U njemu smo dobili igrača koji radi odlično. Ali, ponavljam, svi će dobiti svoj prostor za igru."

Bayern nakon dva kola ima dvije pobjede i uz gol-razliku 10:2 drži prvo mjesto skupine B Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više