Bundesliga

Kramarić se oglasio nakon povijesne utakmice i našalio s Firminom

Foto: EPA

ANDREJ KRAMARIĆ je utrpao četiri gola na gostovanju kod Borussije Dortmund u 34. kolu njemačke Bundeslige. Pritom je srušio brojne rekorde.

Postao je prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je Dortmundu u gostima uspio zabiti četiri gola, prema podacima stranice Squawka Football. Također, Hrvat je prvi napadač u povijesti Hoffenheima s četiri gola u jednoj utakmici Bundeslige.

Nakon utakmice uslijedile su pohvale sa svih strana, a i Kramarić je iskoristio situaciju da se malo našali. Naime, jedan od pogodaka postigao je iz penala, a prilikom udarca okrenuo je glavu. 

Taj potez karakterističan je za napadača Liverpoola Roberta Firmina. Brazilac ne šutira penale na taj način, ali ponekad tijekom igre šutira ili dodaje lopte uz okretanje glave u drugom pravcu.

Kramarić je na Instagramu objavio svoju fotografiju na kojoj šutira penal i tagirao je Firmina uz opis: "Strah? Ne."

"Super je osjećaj zabiti četiri gola te završiti sezonu na šestom mjestu. Teško je pronaći riječi kojima bi se to opisalo. Takve stvari ne događaju se često u karijeri. Iznad svega, zahvalio bih svojim suigračima. Svi smo jako sretni što smo izborili plasman u Europa ligu. Nisam znao da sam prvi igrač u povijesti Hoffenheima koji je zabio četiri gola na jednoj utakmici. Nevjerojatan je osjećaj ispisati povijest. Za mene ovo nije bila lagana sezona zbog ozljeda, ali je zato sve ovo i slađe", kazao je Kramarić nakon utakmice.

On pravi razliku

Kramarića su nakon utakmice pohvalili i njegovi suigrači Robert Skov i Oliver Bauman.

"Bila je to sjajna predstava Andreja. Svi smo vrlo sretni i oduševljeni zbog njega. Imao je vrlo tešku sezonu, ali je uvijek pravio razliku kada igra", kazao je Skov.

S njegovim mišljenjem složio se i golman Baumann.

"Andrej je jednostavno igrač koji pravi razliku i mnogo nam pomaže. Vratio se nakon ozljede i mislili smo da je vjerojatno 80 posto spreman. I onda odjednom, on se u potpunosti vrati! Suigrači u njemu uvijek mogu pronaći izlaz. Uvijek navuče nekoliko protivnika na sebe", kazao je Baumann.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više