Kranjčar u Hrvatskoj: Nisam zamjena za Modrića, zajedno ćemo poboljšati igru Spursa!

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

DESETAK minuta poslije 15 sati Niko Kranjčar sletio na u zagrebačku zračnu luku Pleso. Sa statusom novog igrača Tottenhama. Žurio je da stigne na trening Slavena Bilića u Rovinj, ali ipak je odvojio vrijeme za novinare koji su ga čekali.

Formalnosti oko potpisa ugovora odužile su se, dio liječničkih testiranja obavljao je još jutros. Paraf je na papir stavio na Heathrowu!

"S obzirom da prijelazni rok traje do 17 sati, nismo imali gdje drugdje potpisati. Tijekom ponedjeljka trajali su razgovori i pregovori, a kada sam dogovorio svoje uvjete, odužio se liječnički."

"S obzirom da sam lani slomio ligamente i pretpio operaciju, jutros sam obavio dodatna testiranja. Kada je sve to odrađeno, potpisao sam ugovor.", rekao je Niko za SN.

Rastanak od Portsmoutha bio je njegova želja i nije to pokušavao skriti.

"Sve su rasprodali. Od one momčadi koja je osvojila FA Cup i ostvarila povijesne rezultate, praktički je ostao samo David James. Koliko čujem, danas su kupili dva ili tri igrača..."

Od danas Niko, na klupskom planu, razmišlja samo o Tottenhamu.

"Od nas se može puno toga očekivati ove sezone. To je momčad iz samog vrha engleskog nogometa. Imamo širinu kadra i ambicije, možemo ostvariti zaista puno."

Kako će na terenu izgledati Luka i Niko, kada se "maestro" oporavi? I je li Niko zapravo instant zamjena za Luku?

"Mislim da nisam. Uvjeren sam da ćemo igrati zajedno i funkcionirati na travnjaku na najbolji mogući način, baš kao i u reprezentaciji. Modrić i ja podići ćemo igru Tottenhama! Što se reprezentacije tiče, Luka će nam puno nedostajati. Moramo pobijediti Bjeloruse, a onda na Wembley... Ne idemo rasterećeni, ali idemo po bodove koje možemo uzeti.", vjeruje Niko.

Pročitajte više