Krunchie ušao s klupe i asistirao za jedini gol Portsmoutha

NIKO KRANJČAR je meč protiv Tottenhama počeo na klupi ali je već u 13. minuti ušao umjesto ozlijeđenog Pamarota, pa se praktički može govoriti o "punom radnom" vremenu. Iako ni ovoga puta Kranjčar nije pokazao više od prosjeka, bio je u nekoliko "vrućih" situacija.

Nema odmora za igrače u Premiershipu, niti na Novu godinu: uvjeti za igru u Portsmouthu su bili  vrlo teški: jaka kiša i na trenutke orkanski vjetar, posebno u prvom poluvremenu učinili su utakmicu jedva gledljivom.Vrijedi spomenuti tek 29. minutu kada je Benjani (nakon Kranjčarevog dodavanja) pucao sa 18 metara. Lopta je pogodila Tottenhamovog Calluma Davenporta i prevarila reprezentativnog vratara Paula Robinsona, tako da je Pompey poveo.

U drugom poluvremenu igralo se neusporedivo bolje.Tottenham je diktirao tempo i stvarao prilike. Vrlo konfuzna obrana domaćih je stavljala na muke svog vratara Davida Jamesa. U 50. minuti Dany Murphy je na lijevoj driblinzima dovukao na prvu stativu gotovo svu obranu Portsmoutha a onda pogodio na drugoj strani Malbaranquea, koji je mirno glavom ubacio loptu u mrežu.

Nakon izjednačenja i dalje je Portsmouth igrao podređenu ulogu i da nije bilo Jamesa bod bi za domaćina bio čista utopija. Vratar domaćih je zaustavio lopte koje su svi na stadionu već vidjeli u mreži. To je izgleda Jamesovo pravilo; jednu utakmicu je briljantan, a drugu (kao npr. prošlu protiv Boltona, katastrofalan)

Portsmouth nije imao izrazitih prilika za gol ali je Niko Kranjčar u dva navrata bio u središtu kontroverznih situacija. U 63. minuti je pokušao glavom loptu spustiti pred Kanua ali je lopta pogodila u ruku Hudlestonea. Sudac nije pokazao na jedanaesterac. Nakon toga ponovo je Kranjčar u naletu srušen nadomak šesnesterca, ali je njegov slobodan udarac zaustavio zid. Opet je izgledalo da je bilo "rukometa" ali je i tom prilikom slow motion sugerirao da bi penal bio prestroga odluka.

Niko Kranjčar je ocijenjen šesticom, što bi Englezi rekli igrao je OK.

Croucheve škarice "play of the day"

Igrači Liverpoola i Boltona su već u podne bili na terenu u ogledu momčadi koje se bore za Ligu prvaka. Peter Crouch koji nije zabio gol od 28. listopada i utakmice sa Aston Villom je na najljepši način čestitao navijačima Novu godinu. Prekrasnim pogotkom škaricama, (čista kopija gola koji zabio Galatasarayu u Ligi prvaka), okončao je akciju Kuyta i centaršut Pennanta.

 

 

Sve do te 61. minute bedem pred vratarem Boltona je izdržavao. Omjer udaraca na gol bio je 12:1, a prednjačio je Crouch koji je sam mogao još tri puta zatresti mrežu Jaaskelainena.

 

No samo minutu i pol kasnije novi proboj Nizozemca Dirka Kuyta po desnoj strani, centaršutem je naprosto pogodio Stevena Gerarda koji je bio u naletu. Lopta udarena desnicom odsjela je u lijevom gornjem uglu vratara Boltona, 2:0.

 

Konačno je desetak minuta prije kraja meča i sam Kuyt postigao pogodak (ponovo je obrana Boltona probijena po desnoj strani) i tako si osigurao epitet igrača utakmice a Liverpoolu uvjerljivu pobjedu i proboj na treće mjesto tablice. 

 

M.J.

Pročitajte više