Löw: De Rossi je onim potezom pokazao koliko je velik sportaš

Foto: Screenshot

ITALIJA u dvije utakmice nije uspjela zabiti gol Švedskoj, a primila je jedan, pa prvi put nakon 60 godina neće igrati na Svjetskom prvenstvu. 

Italija je na San Siru u uzvratnoj utakmici pred tisućama svojih navijača imala čak 75 posto posjeda lopte, prema golu Šveđana uputila je čak 24 udarca, no do gola nije mogla.
 
Jedan od najiskusnijih u redovima Azzura, Daniele De Rossi cijelu je utakmicu gledao s klupe, a kada ga je talijanski izbornik Giampiero Ventura poželio ubaciti u igru, veznjak Rome je protestirao tražeći od trenera da ubaci još jednog napadača. 
 

 

Kamera je snimila De Rossijevu raspravu s trenerima koji su mu rekli da se krene zagrijavati, na što im je on odgovorio: "Što ću vam ja? Ne treba nam remi, treba nam pobjeda". Usput je pokazao prema Napolijevom napadaču Insigneu koji je također prosjedio cijelu utakmicu. 
 
Tvrdoglavi Ventura nije prihvatio sugestiju De Rossija i u igru je ubacio Bernardeschija, a ulazak igrača Juventusa nije mu donio ništa.
 
"Pročitao sam što se dogodilo s De Rossijem. Za mene, to je fantastičan potez i De Rossi je pokazao koliko je velik sportaš. Žao mi je Italije, bio bih sretniji da se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo", cijelu je priču komentirao izbornik Njemačke Joachim Löw, koji je ipak čestitao Šveđanima:
 
"Švedska zaslužuje čestitke. Gledao sam utakmicu, sjajno se branila i dala je sve od sebe. Šteta je za turnir da nema Italije, ali nešto joj je nedostajalo. Također mi je žao i Čilea, a za Italiju ovo će biti novi početak."
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz SP 2018, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: SP 2018. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više