La Volpe preuzeo klupu Kostarike

ARGENTINSKI 58-godišnji stručnjak Ricardo La Volpe novi je izbornik nogometne reprezentacije Kostarike.

Radi se o treneru koji je od 2002. do 2006. godine bio izbornik Meksika te je s tom reprezentacijom igrao u osmini finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Meksikance je tada izbacila baš Argentina.

Kostarika je igrala na svjetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine, a nekih 20 sekundi dijelilo ju je od plasmana i na treći uzastopni Mundijal, ovogodišnji u Južnoj Africi. Naime, u kvalifikacijskoj utakmici protiv SAD-a Kostarika je vodila 2:1, ali je u zadnjoj minuti sudačke nadoknade primila gol. Time je Honduras izborio izravni plasman na SP, a Kostarika je morala u dodatne kvalifikacije, u kojima je izgubila od Urugvaja.

Prošle godine je Nogometni savez Kostarike smijenio čak dvojicu izbornika, Rodriga Kentona i Renea Simoesa. Nakon toga je privremeno dužnost izbornika preuzeo Ronald Gonzalez.

La Volpe se prije nekoliko tjedana sastao s vodstvom Nogometnog saveza Kostarike, ali tada nije potpisao ugovor jer se, prema izvještajima, nije slagao s otpremninom u slučaju otkaza.

Sada su, očito, dvije strane pronašle zajednički jezik, a mediji navode da bi La Volpeova mjesečna plaća trebala biti 50.000 dolara.

Pročitajte više