serie A

Lazio: Napravite li to, idemo na sud, a onda ćete uništiti i iduću sezonu

Foto: Guliver Image/Getty Images

POBJEDA Juventusa pred praznim tribinama u Torinu protiv Intera (2:0) bila je posljednja utakmica koja se odigrala ove sezone u Serie A. Bila je to nedjelja, 8. ožujka, a već sutradan talijanska vlada je donijela odluku da se nogomet u toj zemlji prekida.

Italija je jedna od najpogođenijih država pandemijom koronavirusa u kojoj je umrlo više od 19 tisuća osoba, no po zadnjim podacima brojke zaraženih i umrlih se smanjuju.

Premda nitko ne zna hoće li biti moguće odigrati prvenstvo do kraja, u Italiji nisu odustali od ideje da se prvak ipak dobije za zelenim terenom umjesto za zelenim stolom.

U Italiji pokušavaju sve kako bi nekako uspjeli prvenstvo odigrati do kraja. Puno je prijedloga i ideja, no nitko još ne može znati hoće li smrtonosni virus dopustiti da se nogomet vrati.

Jedan od planova je da klubovi već 4. svibnja dobiju dozvolu da se vrate treninzima, a u tom slučaju liga bi se nastavila koncem svibnja ili početkom lipnja.

Jedan od prijedloga bio je da se sezona završi po trenutačnom stanju na ljestvici, što bi značilo da bi Juventus osvojio titulu jer nakon 26. odigranih kola ima bod više od Lazija.

Rimljani su poslali jasnu poruku da se sezona mora nastaviti ili će pokrenuti sudski postupak. Glasnogovornik Lazija, Arturo Diaconale, rekao je da bi suđenjem i iduća sezona bila ugrožena, što sigurno nikome nije u interesu.

"Ako se ova sezona ne završi na normalan način, onda će i iduća biti uništena jer će sve to sigurno završiti na sudu. Nadamo se da će teren odlučiti tko će slaviti, a tko će izgubiti. Tko će u raj, a tko u pakao. Prekine li se sad sezona onda sigurno idemo na sud, a to nikome neće donijeti ništa dobro i iduća će biti uništena", rekao je Diaconale.

Vodeći Juventus ima 63  boda, slijedi Lazio sa 62, treći je Inter s 54 boda, Atalanta ima 48, a peta je AS Roma s 45 bodova. U Serie B direktno ispadaju tri zadnja kluba, a trenutačno su na tim pozicijama Lecce (25), SPAL (18) i Brescia (16). U opasnoj zoni su i Udinese (28), Torino (27), Sampdoria (26) i Genoa (25). 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više