LeBron ušao u NBA povijest najboljom partijom otkako je u Lakersima

Foto: Gulliver / Getty Images

LEBRON JAMES vodio je Lakerse do pobjede 126:117 nad Blazersima najboljim nastupom otkako je došao u LA. Pri tome je 3 minute i 55 sekundi prije kraja utakmice ostvario epohalan podvig.

Prodorom i poentiranjem preko Laymana i McColluma izborio je i slobodno bacanje, pogodio ga i tako došao do svog 31.420. koša u karijeri. Time je pretekao Wilta Chamberlaina i postao peti najbolji strijelac u povijesti NBA. 

Ispred Jamesa su sada na vječnoj listi najefikasnijih košarkaša najjače lige svijeta još samo Michael Jordan, Kobe Bryant, Karl Malone i Kareem Abdul-Jabbar.

"Zahvalan sam stvoritelju na ovoj bogomdanoj sposobnosti koju sam maksimalno iskoristio. Za ovo su zaslužni i svi moji treneri, stručno osoblje i suigrači od mog početka igranja košarke do danas. Čovječe, sve se svodi na naporan rad", komentirao je LeBron dok je praćen ovacijama publike išao prema svlačionici Staples Centera, noseći u ruci loptu kojom se još jednom upisao u povijest:

Da ovo nisu bile samo prazne riječi, James je dokazao time što loptu nije uzeo za osobnu kolekciju, nego će i nju, i dres u kojem je ostvario još jedan podvig, darovati svojoj školi u Akronu, gdje je i počeo igrati košarku.

Kralj James ubacio je Blazersima 44 koša, uz šut iz igre 13/19. Trice je gađao sjajnih 5/6, a s linije slobodnih bacanja, na kojoj je postao peti najbolji strijelac u NBA povijesti, imao je samo dva promašaja od 15 pokušaja.

Imao je i deset skokova, a samo jedna asistencija nedostajala mu je do triple-double učinka. Veličanstvenu predstavu upotpunio je s tri blokade. 

Upravo je banana označila početak jedne od dviju najimpresivnijih LeBronovih akcija na utakmici. "Coast to coast" počeo je brutalnom rampom Stauskasu pod svojim košem, a završio polaganjem u suparnički koš nakon što se piruetom elegantno okrenuo oko Aminua.

Druga je trica koju je ubacio s gotovo deset metara...

...a bio bi grijeh ne istaknuti i ovo zakucavanje s obje ruke kojim je raspalio publiku i skoro srušio tablu:

Pročitajte više