Legende u nevjerici zbog "sramotnog penala za Liverpool". Je li Jota simulirao?

Screenshot: X

NOGOMETAŠI Liverpoola pobijedili su jučer Newcastle 4:2 na svom Anfieldu u pretposljednjem susretu 20. kola engleske lige te su tako i nakon ovog kola ostali vodeći na tablici. Liverpool je imao dosta izglednih prilika pa nije čudno što je postigao čak četiri gola, ali najviše se nakon utakmice priča o pogotku za 4:2, koji je s bijele točke zabio Mohamed Salah.

Engleska nogometna javnost raspravlja o događanjima koja su prethodila Salahovom pogotku. Naime, kazneni udarac za Liverpool masovno je na X-u okarakteriziran kao "sramotan". Mnogi fanovi smatraju da ga je Diogo Jota iznudio simuliranjem.

Čak ni legende poput Iana Wrighta i Johna Terryja ne razumiju kako je moguće da je dosuđen. Slavni igrači Arsenala i Chelseaja oglasili su se u nevjerici. "Kako je ovo penal? Šokantno simuliranje! Najgore od svega je što je penal dosuđen nakon VAR-a", napisao je Terry, a Wright tvrdi: "Čovjek bi radije pao da iznudi penal nego poslao loptu u prazan gol. Sad smo sve vidjeli!"

Ipak, jedan od korisnika X-a objavio je isječak ove akcije na kojem se čini da ima kontakta između Martina Dubravke i Jote, ali teško je reći je li taj kontakt dovoljan za pad. Pogledajte iznad i uvjerite se sami pa nam u anketi ispod teksta recite što mislite.

Pročitajte više