HRVATSKA - FRANCUSKA 20:45

L'Equipe: Protiv Hrvata igramo toliko ružno da smo Modriću dali Zlatnu loptu

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA večeras od 20:45 na Maksimiru u 4. kolu Lige nacija dočekuje svjetskog prvaka Francusku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Momčad Zlatka Dalića je u nešto više od dvije godine dvaput izgubila od Francuza 4:2, a ta reprezentacija jedna je od rijetkih s kojima je Hrvatska odigrala nekoliko utakmica i nikad nije pobijedila.

Pet poraza i dva remija s Francuzima

Francuzi su bili bolji u polufinalu SP-a 1998., godine 1999. i 2000. slavila je u prijateljskim utakmicama, a na Euru u Portugalu 2004. bilo je 2:2. Prije devet godina prijateljski susret u Parizu završio je bez golova, a onda su uslijedili spomenuti porazi u finalu SP-a 2018. godine i u rujnu u Ligi nacija.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe ovom dvoboju posvetio je prvih sedam stranica današnjeg izdanja na kojemu je na naslovnici bio naslov "Test karaktera". 

Hrvatima ovo nije bilo kakva utakmica

"Hrvatima je prošlo premalo vremena od finala iz Rusije da ovu utakmicu ne bi doživjeli kao novu priliku za osvetu. No, nema revanša za to finale i ništa neće izbrisati taj poraz. Za Francusku je odlična vijest što će konačno igrati pred više od tisuću ljudi budući da se na Maksimiru očekuje oko 7000 navijača koji će stvoriti sjajnu atmosferu. Oni i hrvatski igrači maksimalno motivirani čekaju ovu utakmicu jer ih stalni porazi od Francuske počinju jako boljeti. Za Hrvatsku ovo nije bilo kakva utakmica, porazi od Francuske počeli su ih živcirati", piše L'Equipe i nastavlja:

"Mi smo njima ono što su nama Nijemci. Ne igramo lijepo, ništa ih ne možemo naučiti i nogomet koji mi igramo zaljubljenike u ovu igru odbija do te mjere da smo Zlatnu loptu 2018. dali Luki Modriću. Jedna stvar je konstantna. Hrvati igraju puno bolje jedno poluvrijeme i na kraju izgube, uglavnom 4:2. Čisto da ne zaborave što im se dogodilo u prošloj utakmici."

Francuski list je ovu utakmicu nazvao jednim od najvećih testova za brojne francuske igrače koji u tri utakmice do kraja ove godine moraju pokazati jesu li dovoljno dobri da idu na Euro ili nisu.

Pročitajte više