Lindsay Davenport zbog trudnoće napušta tenis?

NAKON najave da očekuje svoje prvo dijete, američka tenisačica Lindsay Davenport bi se mogla povući iz profesionalnog tenisa. Svjetski cijenjena prvakinja trebala bi roditi početkom sljedećeg ljeta.

Prije dvije godine 30-godišnja tenisačica izjavila je da se povlači na kraju 2004., no predomislila se i nastavila igrati. Nakon ozlijede bila je primorana ograničiti se na samo 8 turnira ove godine - zadnji je bio u rujnu u Pekingu.

"Mrzim riječ mirovina, ali ova sezona bila je velika psihička borba za mene, i ne mogu se zamisliti da igram ponovo. Ne mogu reći da se trenutačno osjećam tužna zbog napuštanja tenisa. Moj život je sa mojim suprugom i mojim budućim djetetom." - izjavila je za ESPN.

Davenport je na Olimpijskim igrama 1996. za SAD osvojila zlatnu medalju. 1998. godine osvojila je US Open, a godinu dana kasnije pobijedila je Steffi Graf u finalu Wimbledona.

Osvojila je i Australian Open 2000. godine, a 4 puta je bila prva na ljestvici WTA (1998., 2001., 2004. i 2005.). Ima 51 singl naslova i trenutačno je 25. na ljestvici.

E.A.J.

Pročitajte više