lige petice

LIVERPOOL - LEICESTER 3:0 Bez pola ekipe Liverpool razbio Leicester u derbiju za vrh

Foto: Liverpool

LIVERPOOL je u derbiju devetog kola Premiershipa na Anfieldu pobijedio Leicester s 3:0 i izjednačio se s Tottenhamom na vrhu Premiershipa. Obje momčadi sad imaju po 20 bodova. Za Redse su zabijali Evans autogolom u 21. minuti, Jota u 41. te Firmino u 87.

Desetkovani Liverpool odigrao utakmicu sezone

Premda oslabljeni, bez nekoliko udarnih igrača, Redsi su totalno nadigrali ove sezone odlične Lisice i pravo je čudo da rezultat po momčad Brendana Rodgersa nije puno porazniji. Igrači Liverpoola su se pošteno napromašivali, Schmeichel je branio čuda, Firmino je čak dva puta pogodio vratnicu, a Sadio Mane jednom je gađao okvir gola. Momčad Jurgena Kloppa od prve do posljednje minute u potpunosti je nadigrala ekipu Brendana Rodgersa i pokazala je najbolju partiju sezone onda kad se to od nje najmanje očekivalo. 

Jurgen Klopp je bio u velikim problemima uoči derbija. Nedostajalo mu je praktički pola momčadi, a posebno je na udaru bio zadnji red ekipe. Virgila van Dijka na terenu nećemo vidjeti možda do kraja sezone, Salah se zarazio koronavirusom tijekom reprezentativne akcije u Egiptu, Alexander-Arnold je ozlijedio list noge, a koljeno je stradalo Gomezu.

Redsi su mogli slaviti i s 10:0

Ipak, premda je sigurno strahovao uoči susreta, Klopp je fantastično pripremio momčad od onih koji su mu bili na dispoziciji. Redsi su od samog početka jurišali prema vratima Kaspera Schmeichela, koji je svoju momčad u ovih 90 minuta spasio prave blamaže. Kad zbrojimo što se sve događalo u ovoj utakmici, Liverpool je mogao slaviti i s 10:0.

Naby Keïta, Sadio Mane i Diago Jota su od prvog sučeva zvižduka mrcvarili zadnji red Lisica, radili su s njima što su htjeli, a s lijeve strane poslovično sjajni Robertson stalno je slao svoje ubitačne projektile pred vrata danskog golmana. Leicester se takvoj igri Liverpoola jednostavno nije mogao suprotstaviti.

U prvih 20 minuta Liverpool je pokazao da će se igrati onako kako su oni zamislili. U tom periodu nekih velikih šansi i nije bilo, osim jednog zanimljivog udarca Jonesa koji je obranio Schmeichel, ali inicijativa je bila u nogama igrača u crvenim dresovima. U 21. minuti je Liverpool napokon poveo. Nakon kornera Jonny Evans je zabio autogol krasno zakucavši lotu u vlastitu mrežu.

Tri minute kasnije prva i jedina dobra šansa za Leicester u utakmici. Fofana je na centru lijepo primio loptu, oslobodio se trojice čuvara, odigrao je za Barnesa, koji nakon duplog pasa s Vardyjem iz idealne pozicije, s desetak metara, puca pokraj gola.
Liverpool je tada nastavio stiskati i stvarati obruč oko vrata Leicestera. Sijevalo je sa svih strana, a u 41. minuti Redsi su zabili i drugi gol. Robertson je s lijeve strane poslao savršeni centaršut, a Diogo Jota je trzajem glavom pokazao kakva je klasa. Portugalac je u četiri domaća susreta u nizu postigao gol i tako je postao prvi igrač Liverpoola u povijesti kluba kojem je to uspjelo.

U nastavku je Liverpool nastavio tamo gdje je stao u prvih 45 minuta. Već u prvoj minuti drugog poluvremena sjajna dijagonala Matipa za Robertsona, uslijedio je oštar ubačaj na drugu vratnicu, ali ovaj put je Jota pucao preko vrata.

Schmeichel i vratnice spasili Lisice od blamaže

U 55. minuti Mane je izbjegao zaleđe, izašao je sam pred Schmeichela, odlično je pucao, ali Danac je sjajno obranio. Odbijena lopta je padala u mrežu, a ispred natrčalog Jote Fuchs je odlično očistio glavom sa same gol-linije. Tri minute kasnije Jota se driblingom izborio za šut i s desetak metara tukao u prvi kut. Schmeichel mu je to obranio, a iz odbijene lopte s dva metra Firmino je pogodio vratnicu. 

Nevjerojatno je što je u 77. minuti promašio Liverpool. Firmino je izašao sam pred danskog golmana, pogodio je vratnicu, u nastavku akcije je tukao Mane, lopta se odbila od golmana Leicestera i opet je pogodila vratnicu, a Mane je zakasnio na odbijanac.

Ipak, tri minute prije kraja nakon ubačaja Milnera Firmino krasnim trzajem glavom zabija za konačnih 3:0.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više