Loew nakon remija s Bjelorusijom: Nemamo razloga za brigu

IZBORNIK njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew nije bio zadovoljan nakon remija njegove momčadi protiv Bjelorusa, ali nije pokazivao niti naznake zabrinutosti.

Nakon vodstva 2:0 Nijemci su dopustili izjednačenje Bjelorusima na konačnih 2:2. Pripremna utakmica ze Euro igrana je pred 47.000 gledatelja u Kaiserslauternu.

"Rezultat, jasno, ne zadovoljava, ne kad vodite 2:0. Morali smo izvući povoljniji rezultat. U drugom nam je poluvremenu nedostajalo koncentracije pri svim ozbiljnijim pokušajima. Imamo pregršt prostora za napredovanje. Igrači su u nekoliko posljednjih dana žestoko trenirali. Osjeća se da nemaju svježine", izjavio je izbornik “mannschafta”.

Na pitanje novinara nakon utakmice postoje li razlozi za zabrinutost obzirom da je do prvenstva preostalo samo 12 dana, Loew je odgovorio niječno.

"Nismo radili na taktičkom planu"

"Nema. Na taktičkom planu nismo još gotovo ništa radili. Ulazimo sada tek u drugu fazu priprema, kada ćemo više raditi s loptom. Neki su igrači umorni. I tu ćemo popraviti situaciju, osvježiti ih. Radit ćemo na organizaciji igre, koja zasad ne štima kako bismo htjeli. Protiv Bjelorusa puno smo griješili u fazi napada. Izgubili smo previše lopti."

"Marinove kvalitete će nam dobro doći"

Nakon utakmice Loew još nije želio otkriti koje će se trojice igrača odreći. Odgovorio je na pitanje o Marku Marinu, 19-godišnjem veznjaku Borussije iz Moenchengladbacha, koji je na startu drugog poluvremena zamijenio lakše ozlijeđenog Schweinsteigera.

"Marko je pokazao koliko je dobar u igri jedan na jedan, sjajan je dribler. Osjećalo se, međutim, da je to njegova prva utakmica. Zato mu i nije polazilo sve od noge. Ima puno kvaliteta, koje će nam u budućnosti lijepo doći", zaključio je Loew.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više