HNL

LOKOMOTIVA - VARAŽDIN 4:0 Lokomotiva napunila mrežu Varaždina u derbiju začelja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

LOKOMOTIVA i Varaždin odigrali su utakmicu 30. kola Prve HNL, a na stadionu u Kranjčevićevoj derbi začelja pripao je posljednjeplasiranoj momčadi prvenstva. Lokomotiva je slavila 4:0.

Lokomotiva je slavljem prekinula niz od devet uzastopnih ligaških utakmica bez osvojena tri boda, a ujedno je produbila krizu Varaždina, čiji niz bez slavlja sad iznosi osam uzastopnih utakmica u hrvatskom prvenstvu.

Od Varaždina do Varaždina

Posljednja utakmica koju su nogometaši Lokomotive zaključili pobjedom odigrana je 12. veljače, a suparnik klubu s Kajzerice bio je upravo Varaždin. Između Varaždina i Varaždina natiskali su se susreti u kojima Lokomotiva nije znala kako do pobjede, a mučila se i s pogocima.

Danas to nije bio slučaj.

Već u trećoj minuti ogleda u Kranjčevićevoj, nakon kornera izvedenog s lijeve strane, gužvu u šesnaestercu gostujuće momčadi najbolje je iskoristio Mate Maleš za gol i uvodno vodstvo Lokomotive. Postignuti pogodak prekinuo je 515 minuta dug Lokomotivin niz u utakmicama bez postignutog gola.

Kad je prekinula golgeterski post, Lokomotiva je ubrzo stigla i do povećanja prednosti. Na ubačaj Josipa Pivarića glavom je u 32. minuti pogodio Kyriakos Papadopoulos.

I dok je Lokomotiva znala kako iskoristiti svoje prilike, Varaždin svoje nije. Tresao se u Kranjčevićevoj okvir gola u više navrata, Varaždin je dobar dio drugog poluvremena preselio utakmicu na Lokomotivin dio terena i zaredao s prilikama, izvodio korner za kornerom, ali ništa iz svega toga nije dobio.

 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Dva gola Šimića

Utakmica je definitivno zaključena u 85. minuti kada je Roko Šimić bio precizan s bijele točke nakon što je najstrožu kaznu i sam zaradio u duelu s Pëllumbijem. Bio mu je to prvi ligaški gol u 19. nastupu, a samo minutu kasnije stigao je i do drugog. Za konačnih 4:0 pogodio je udarcem izvan šesnaesterca.

Lokomotiva je unatoč pobjedi i dalje posljednja na ljestvici, ali sad s boljom šansom za očuvanje prvoligaškog statusa. Istra 1961 (uz utakmicu manje) ima samo jedan bod više, a Varaždin na osmom mjestu tek dva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više