LOVREN SE ŽALI "Ističu moje greške u derbijima, a ne vide kako dobro igram male utakmice"

Foto: Getty Images/Guliver Image

DEJAN LOVREN na glasu je kao kikser zato što teško griješi na velikim utakmicama.

Ove sezone stoper je očajno igrao u derbijima protiv Manchester Uniteda, Tottenhama i Manchester Cityja. S druge strane, odlično igra kada Liverpoolu ide dobro protiv osjetno lošijih suparnika, kao što su Porto ili Huddersfield. 

Ali, nije na piku brojnim engleskim novinarima i navijačima Redsa samo zbog toga. Lovren je svoju reputaciju zaslužio još od prve sezone u Liverpoolu. Nakon što je u ljeto 2014. došao iz Southamptona za 20 milijuna funti i tako postao najskuplji branič u povijesti kluba, na kraju sezone uvrštavan je u izbore najgorih pojačanja. Nakon toga igra po sistemu "toplo-hladno", zbog čega više nije nezamjenjiv. 
 
Lovren u razgovoru za Times, prije najveće utakmice ove sezone, prvog meča četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja u srijedu, ističe da je neopravdana meta kritičara koji samo čekaju njegov kiks, dok se istovremeno prešućuje ili ne vidi sve dobro što radi za Liverpool:

"Svi griješe, ali kada ja odigram jednu lošu utakmicu nakon 18 dobrih, odmah skaču na mene i guraju mi to pod nos. Zašto? Ne zaslužujem to. Ljudi me ne vide u malim utakmicama. Vide samo da je Liverpool pobijedio Porto 5:0, ali nitko ne vidi koliko sam ja pridonio tome."
 
Lovren govori da mu je sve to izazov. "To stavlja na kušnju moju osobnost. Postavlja pitanje jesam li spreman krenuti dalje nakon greške. Učinio sam to nakon loše utakmice protiv Tottenhama, kada sam bio u nizu od 18 utakmica bez poraza. Velikim igračima ne treba šest ili sedam utakmica. Oni se moraju dokazivati u serijama. Ali, neke ljude nije briga za tog Dejana. Oni samo čekaju moju iduću grešku."
 
Osporavani stoper Liverpoola otkriva kako se to odražava na njegovu psihu: "Ponekad mi zbog toga nestane samopouzdanja. Ali menadžer Klopp vjeruje u mene. I ja vjerujem u njega. Ponekad sam zadovoljan i mislim da sam jako dobar, a drugi put sumnjam u sebe."

Pročitajte više