Lovren sigurno ne dolazi, Dinamo panično traži novog stopera

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DEJAN LOVREN definitivno ne dolazi u Dinamo. Iako je postojala obostrana želja da se u ovom prijelaznom roku vrati u Maksimir, Lovren ostaje u Francuskoj. Kako doznajemo, bivši hrvatski 34-godišnji reprezentativac nije uspio dogovoriti uvjete raskida ugovora s francuskim klubom i više nema šanse da do sutra u ponoć, kad završava prijelazni rok, realizira transfer.

Dinamo se u međuvremenu okrenuo drugom rješenju na stoperskoj poziciji, a to je 30-godišnji Cipranin Konstantinos Laifis. Stoper Standarda iz Liegea u Belgiji igra već osam godina, ima 272 utakmice za Standard i pregovori s Dinamom su otišli vrlo daleko, ali se situacija promijenila. Cipranin je trebao danas doći u Zagreb, ali se ipak pojavio jutros na treningu u Liegeu te je i on sve dalje od dolaska u Dinamo.

Laifis u Standardu ima plaću od milijun eura po sezoni, a ugovor sa Standardom mu istječe na ljeto. Čitava priča je zapela oko njegove plaće u Dinamu, koji smatra da on traži previše i sve su manje šanse da se nešto promijeni do sutra.

Tako su Dinamu u "pet do 12" propale obje opcije za stopersku poziciju na kojoj ima ozbiljnih problema. Velika očekivanja bila su od Morena Živkovića, ali se 19-godišnjak, sasvim razumljivo, i dalje privikava na igru pod velikim pritiskom.

Ozlijeđeni Perić, Šutalo...

Dino Perić će izbivati neko vrijeme zbog problema s gležnjem, Boško Šutalo je također ozlijeđen i Jakirović ima samo zaboravljenog Bernauera, Theophile-Catherinea, Perkovića i Ristovskog, koji može po potrebi igrati stopera. 

Bernauer je zadnji službeni nastup upisao 1. studenog u Kupu protiv Oriolika. Bio je solidan na pripremnim utakmicama u Rovinju i lako bi se moglo dogoditi da upravo on u četvrtak protiv Betisa u Sevilli zaigra u paru sa sunarodnjakom Theophile-Catherineom.

Klub će pokušati u zadnjim satima prijelaznog roka naći neko rješenje, a tko će to biti, ako će biti, tek ćemo vidjeti. S Dinamovim transferima je ove sezone svašta moguće, što se vidjelo na primjerima brojnih propalih transfera.

Pročitajte više