"Lovrenu je plaća 400 tisuća eura mjesečno. Odakle osiromašenom Dinamu toliki novac?"

Foto: Profimedia

DEJAN LOVREN (34), stoper Lyona, blizu je povratka u Dinamo. Moguća su dva aranžmana; njegova posudba do kraja sezone ili da postane igrač Dinama tako što raskine ugovor koji ga s Lyonom veže do kraja iduće sezone, dakle do ljeta 2025. Francuski mediji ističu da je Lovren jedan od najplaćenijih igrača njihove lige. 

"Lovren je otpisan u Lyonu, ali i dalje tamo sjajno zarađuje"

"Mjesečno prima 400 tisuća eura. Dinamo je jako dobro zarađivao posljednjih godina od prodaje igrača i rezultata u europskim natjecanjima, ali u zadnje vrijeme je u teškoj financijskoj situaciji. Nema šanse da bi mogao ovoliko plaćati Lovrena pa preostaju samo dvije varijante. Posudbe, u kojoj bi Dinamo pokrivao samo dio Lovrenove plaće ili transfera raskidom ugovora, ali to bi od Lovrena zahtijevalo da se odrekne značajnog iznosa. U svakom slučaju, Lyon više ne računa na Lovrena, a Dinamo ima vremena danas do ponoći da ga dovede", pišu Francuzi te navode kako Lovren kotira na popisu najbolje plaćenih nogometaša u Ligue 1.

Izuzevši nedodirljivog Mbappea te niže rangirane zvijezde PSG-a, koji je dakako svijet za sebe, od igrača ostalih klubova francuske lige samo trojica zarađuju bolje od Lovrena:

Jedan od najplaćenijih igrača francuske lige

Kylian Mbappe (PSG), 6 milijuna eura mjesečno

Marquinhos (PSG), 1.2 milijuna

Hakimi (PSG), 1.1 milijuna

Donnarumma (PSG), 916 tisuća

Mukiele (PSG), 700 tisuća

Ben Yedder (Monaco), 650 tisuća

Kimpembe (PSG), 640 tisuća

Veretout (Marseille), 550 tisuća

Fabian Ruiz (PSG), 540 tisuća

Soler (PSG) ,500 tisuća

Lacazette (Lyon), 450 tisuća

Lovren (Lyon), 400 tisuća

Tolisso (Lyon), 400 tisuća

Lovren se prošle zime vratio u klub u kojem se proslavio, ali tamo igra očajno

Ako Dinamu uspije posao s Lyonom i Lovrenom, on će se vratiti u klub u kojem je počeo 14 godina nakon što je iz njega otišao. Lovrena je Zdravko Mamić prodao Lyonu za 9 milijuna eura u siječnju 2010. Tri i pol godine kasnije Lovren je prešao u Southampton za 10 milijuna eura. U siječnju prošle godine vratio se u Lyon iz Zenita uz odštetu od 2 milijuna eura. Zbog ozljeda, neuklapanja u planove trenera te očajne forme, ove sezone odigrao je tek 11 utakmica sezone od moguće 24.

Nakon zadnjeg nastupa proglašen je najgorim na terenu, a navijači su ga zvali na raport

Posljednji put nastupio je za Lyon 26. siječnja u domaćem porazu od Rennesa (2:3), kojim je njegova momčad pala u borbu za opstanak. Nakon poraza i Lovrenove očajne partije, navijači Lyona zvali su ga na raport, a L'Equipe ga je proglasio najgorim igračem utakmice. U iduće tri utakmice nije nastupio, a Lyon je bez Lovrena dobio sva tri meča. Tako je pobjegao iz opasne zone u ligi, a u kupu je prošao u četvrtfinale.

Pročitajte više