Luda priča hrvatskih navijača, bili su na finalu SP-a i završili u muzeju FIFA-e

Foto: Screenshot

HRVATSKA nogometna reprezentacije osvojila je srebro na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Bolji od izabranika Zlatka Dalića bili su Francuzi sa 4:2 u finalu.

Tih mjesec dana svaki hrvatski navijač je posebno doživio. Utakmice su se pratile na trgovima, dizali su se krediti da bi se išlo u Rusiju, na razne načine se dolazilo do karata, a hrvatski navijači su u velikom broju bili na svakoj utakmici. Pogotovo na onoj finalnoj kada je više od deset tisuća Hrvata bilo dio povijesti.

Među brojnim hrvatskim navijačima bili su i Tomislav i Hrvoje. Na prvi pogled dva navijača kao i svaki drugi, no oni su zahvaljujući FIFA-i postali dio muzeja nogometa. 

Ovo je njihova sjajna priča:

Tomislav i Hrvoje bili su na finalu u Moskvi, a kao obavezan navijački rekvizit nosili su vaterpolsku kapicu koja je već otprije bila hit na tribinama, no od 2016. i Vedrana Ćorluke postala je i još veći. Direktor FIFA-inog muzeja Marco Fazzone primijetio je da hrvatski navijači nose kapice pa je pitao Tomislava i Hrvoja zbog čega, a oni su mu ispričali Ćorlukinu priču kada su mu liječnici dali ideju da nakon ozljede glave zaigra s vaterpolskom kapicom, a on je to prihvatio i postao internetski hit. Fazzonea je to oduševilo pa je htio jednu takvu za svoj muzej u Zürichu, no kako je Hrvatska igrala finale, objasnili su mu da ne mogu dati kapicu, no kad se vrate u Hrvatsku onda će je rado poslati.

Tako je i bilo, no nisu je poslali poštom, nego su je osobno odnijeli u muzej na poziv direktora. Tako su postali dio hrvatske povijesti i završili u muzeju koji svaki mjesec posjećuju tisuće turista. 


VIDEO:
 

Pročitajte više