Mamić: Dinamov rezultat je posljedica Štimčeve, Sinovčićeve i Ćirine prljavštine

OSTATI ili otići, pitanje je sad. Glavni operativac kluba rekao je da još ne zna ostaje li u Maksmiru. Upražnjeno mjesto (otpao je Marijan Hanžeković) u Izvršnom odboru čuva se za njega, a hoće li Maminjo i nakon ljeta grijati plavu fotelju, ostaje na njemu da odluči.

"Dvojim trebam li ostati u nogometu, jer se jednostavno moram riješiti svog zla i okruženja u kojem djeluje hrvatski nogomet. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković kazao je da je ovo prvenstvo bilo najregularnije u povijesti. Poštujem ga, ali tvrdim da je ovo bilo najneregularnije prvenstvo otkad je Hrvatske lige. Hrvatskim nogometom caruju podzemlje, kriminal, namještanje utakmica, ucjena, reketi... želim se izvući iz svega toga. Ako ostanem u nogometu, onda ću o tome uskoro progovoriti" - rekao je Maminjo "incredible" za Sportske novosti.

Iako već mjesecima okvirno govori o zlu u nogometu (o kojem će uskoro detaljno progovoriti?!), Mamić nikako da otkrije ono što zna. Ipak, svako toliko se pobrine da uzburka duhove koji ga nemilo straše.

Na jučerašnjoj sjednici Dinamove Skupštine, zbog slabog 7. mjesta nitko nije stradao, ništa se nije strašno dogodilo, nitko nije smijenjen, ali moral je ostao na visokoj razini.

"Ovo što nam se dogodilo događa se jednom u stoljeću, mi smo to ispucali. Sljedeće sezone Dinamo će biti opet na vrhu." - obećao je Mamić.

"Naša deviza sljedeće sezone glasi: enormna količina skromnosti i rad. Ne mogu kazati hoće li to biti dovoljno za osvajanje prvenstva ili Kupa, ne želim se više služiti takvim izjavama. Međutim, garantiram jedno – nikad više bez Dinama se neće krojiti prvenstvo i nikad više Dinamo neće ostati bez europskih natjecanja" - najavljuje Maminjo.

Komentirajući Ćirin odlazak u Split, Mamić kaže da je to najbolji potez koji je Hajduk mogao napraviti. Također tvrdi da nije u svađi sa Ćirom, nego je kum u svađi sa samim sobom. Isto vrijedi i za Štimca i Sinovčića.

"Oni su u svađi sa samim sobom, njima bi odgovarao Dinamo koji se rapada. Kad gledate rezultatski, to su nam i priuštili u ovoj sezoni. To nije rezultat naše nesposobnosti nego njihove sposobnosti i prljavštine." - rekao je Mamić za 24sata.

Pročitajte više