Mancini tužio talijanske novine i traži tri i pol milijuna eura

NAKON duže stanke, oglasio se bivši Interov trener Roberto Mancini povodom sudske tužbe protiv dnevnika Il Giornale u iznosu o 3,5 milijuna eura.

Mancini je tužio dnevnik (čije ime znači upravo "Dnevnik") iz nekoliko razloga, a prije svega zbog objave sadržaja njegovog telefonskog razgovora s izvjesnim bivšim kriminalcem. Razgovor, koji je prisluškivala policija, procurio je u novine.

Iako se nije razgovaralo ni o čemu protuzakonitom, Mancini smatra da je njegovo dovođenje u vezu s dotičnim poslužilo Interovom predsjedniku Massimu Morattiju da ga krajem sezone otpusti.

Budući da je imao ugovor do 2011., Inter je Mancinija dužan i dalje plaćati višemilijunsku godišnju plaću, no samo dok ne nađe novi posao. A trofejni trener ne zadovoljava se bilo kakvom ponudom, već samo od vrhunskog kluba i sa sličnim prihodima.

Za te "strašne nevolje" u kojima se našao, trener-bogataš krivi Il Giornale, čija bi mu odšteta još malo popunila štednu knjižicu.

Dodatni navod iz sudske tužbe pomalo je bizaran: Mancinijevi odvjetnici tvrde da je ovaj, misleći da će još dugo živjeti u Milanu, iznajmio svoju kuću u Rimu nekim Kolumbijcima po niskoj cijeni, a sada živi kao podstanar u Milanu plaćajući punu cijenu stanarine.

Stoga od Il Giornalea očekuje da mu nadoknadi razliku između stanarine koju plaća i one koju naplaćuje od Kolumbijaca. To se zove umjetnost parničenja!

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više