MANDŽUKIĆ - DŽEKO 1:1 Novi Juve i Roma sa starim golgeterskim asovima

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS - ROMA 1:1 u talijanskom superderbiju odigranom u američkom Foxboroughu. Aktualnog prvaka Serie A u vodstvo je doveo Mario Mandžukić u 29. minuti, dok je za viceprvaka zabio Edin Džeko u 74. minuti.

Oba strijelca pogodili su na ubačaje s lijeve strane: Mandžukić na dodavanje Alexa Sandra, tako što je utrčao u prostor, pokupio loptu, zaobišao golmana Alisssona i poentirao. 
 
Džeko je uzvratio poslije kombinacije Gersona i Kolarova, koji je prizemno ubacio pred gol, gdje je Džeko zabio pored Pinsoglija, koji je zamijenio Buffona na golu Juventusa. 
 
Susret najboljih talijanskih momčadi iako pripremni, nipošto nije bio prijateljski, jer utakmica najvećih rivala za Scudetto to ni ne može biti. Vidjeli smo meč pun trke, presinga i okomitih prodora u pokušaju da se što prije dođe do gola.

Uostalom, Allegri i Di Francesco su u izborom prvih momčadi pokazali da u ovom susretu ne žele eksperimentirati; od početka su igrala samo tri igrača od svih pojačanja koje su Juve i Roma doveli ovog ljeta. De Sciglio kod Juventusa te Kolarov i Defrel kod Rome. 
 
Ali, Allegri je nastavio s promjenom iz prošle sezone, obranom sa četvoricom i sustavom 4-2-3-1, a Di Francesco mu je odgovorio s Rominih klasičnih 4-3-3, ali s novim lijevim bekom i napadačem. 
 
Prvi dio je rezultatski i igrom pripao Juventusu, a u drugi je bio zanimljiv, posebno zbog igračkih i taktičkih zamjena. 
 
Allegri je predstavio Bernardeschija i Douglasa Costu, dva bočna ofenzivca od kojih se puno očekuje i od kojih strepe Mandžukić i Pjaca. Brazilac je imao sjajnu priliku nakon što se s desne strane sjurio prema sredini i od tamo opalio ljevicom, ali je Alisson obranio taj udarac, kao i Higuainov pokušaj nakon odbijanca. 
 
Juventus je zaigrao u sustavu 4-2-4 i 4-3-3 i opet bio bolji, ali prevagu na Rominu stranu donosi također zamjena i novi igrač, Maxime Gonalons. Bivši Lyonov kapetan ušao je umjesto De Rossija i okomitom igrom kroz sredinu dao kvalitetu više njegovoj momčadi.
 
Nakon što je utakmica završila 1:1, Juventus je pobijedio u izvođenju penala. 
 
Sastavi
 
ROMA
 
Alisson; Bruno Peres, Fazio, Juan Jesus (Moreno), Kolarov (Castan) - Nainggolan (Gerson), De Rossi (Gonalons), Strootman (Pellegrini) - Defrel (Ünder), Džeko(Tumminello), Perotti (Iturbe).
 
JUVENTUS 
 
Buffon (Pinsoglio); De Sciglio (Lichtsteiner), Benatia (Barzagli), Rugani (Chiellini), Alex Sandro (Asamoah) - Pjanić (Bentancur), Marchisio (Khedira) - Cuadrado (Douglas Costa), Dybala (Bernardeschi), Mandžukić (Sturaro) - Higuain (Kean). 

Pročitajte više