Maradona: Koulibaly je najbolji branič Serie A, da nije crnac igrao bi u Realu ili Barci

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUVENTUS je nakon poraza Napolija kod Rome tri kola prije kraja postao po 34 put prvak Italije.
Stara dama je do petog naslova u nizu došla na čudesan način.
 
Juve je u prvih šest kola slavio samo jednom, a nakon poraza od Sassuola krajem listopada bili su tek 12. s 11 bodova manje od lidera Intera. Od tog dvoboja pa sve do kraja prvenstva Juve je pobijedio u 24 od 25 utakmica, a samo je Bologna uspjela izvući remi.
 
Napoli se cijelu sezonu držao jako dobro, disao je za vratom i prijetio je da će osvojiti prvi naslov još od 1990., no Juve je momčad kojoj su pobjede i naslovi zacrtani u genetski kod i Napoli jednostavno nije izdržao taj ritam.
 

Legenda Napolija i jedan od najboljih igrača svih vremena, Diego Maradona, koji je Napoliju donio dva mitska naslova (1987. i 1990.) na svoj osebujan način prokomentirao je rasplet u Serie A.
 
''Juventus je zaslužio naslov. Napravili su nevjerojatan niz i nisu ispustili ni bod. Ipak, imali su puno sreće. No, oni su takvi uvijek bili. I u moje vrijeme bi dali četiri gola iz dva udarca. Nije da se žalim, no to je istina koju ionako zna cijela Italija'', rekao je Mali Zeleni, a onda je objasnio u čemu se najviše razlikuju Napoli i Juve:
 
"Najveća razlika je na klupi. Maurizio Sarri na klupi nema toliko alternativa kao što to ima Allegri. Juve ima fantastične igrače, ali i talijanske suce. No, nije to ništa novo."
 

Također, Maradona je na zanimljiv način pohvalio i braniča Napolija Kalidoua Koulibalyja.
 
"Fenomenalan je, najbolji je obrambeni igrač u Serie A. Rasizam je tu ključan. Da je bijelac, već bi igrao za Real Madrid ili Barcelonu", bez dlake na jeziku je rekao Diego.
 

Pročitajte više