Marca: Hrvatski navijači opsjednuti politikom najveća su opasnost za Španjolsku

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

NAJČITANIJI španjolski list predstavio je "pet najvećih opasnosti" za Furiju, koja večeras od 20.45 na Maksimiru gostuje kod Hrvatske u Ligi nacija. 

Za obje selekcije to je ključni meč.

Aktualni viceprvak svijeta mora pobijediti u obje preostale utakmice kako bi skupinu završio na prvom mjestu i osigurao prolazak na završni turnir na kojem će se četiri najbolje reprezentacije boriti za trofej. Dakle, Hrvatska mora na svom terenu pobijediti Španjolsku i tri dana kasnije Englesku na Wembleyju.

Španjolska će, pak, pobjedom nad Hrvatskom osvojiti skupinu. Bude li večeras izgubila, otvara mogućnost Engleskoj da skupinu okonča kao prvoplasirana ako u nedjelju na Wembleyju pobijedi Hrvatsku.

Marca u uvodu citira španjolskog izbornika Luisa Enriquea: "Ovo je utakmica na sve ili ništa. Ako mi pobijedimo, pobjednici smo skupine, a sve drugo nas baca u probleme."

Slijede "najveće opasnosti":

1. Neprijateljsko okružje.

Prvo s čim će se Furija morati nositi je neprijateljsko okruženje u kojem će se naći u Zagrebu. Hrvatski izbornik kaže da više vole igrati iza zatvorenih vrata, ali za suparnike je gore kada su na tribinama hrvatski navijači koji stalno miješaju nogomet i politiku i to začine provokativnim transparentima. 

2. Hrvatska mora pobijediti.

Jedina nada Hrvatskoj da ulovi Final Four Lige nacija je pobjeda protiv Španjolske. Domaćin će učiniti sve da uspije u tome. 

3. U sjećanju je 6:0.

Zagreb nije zaboravio što se dogodilo 11. rujna u Elcheu. Španjolska je tada Hrvatskoj nanijela tešku ranu koja još peče. Zato domaćinima ova utakmica služi kao idealna prilika da zaliječe traumu i osvete se La Roji. 

4. Obrana Španjolske je nepoznanica.

Luis Enrique mora dobro promisliti kako će reorganizirati obranu. Sergio Ramos treba novog partnera i još se ne zna tko će to biti. Kandidati su Inigo Martinez, Llorente ili Hermoso. Netko od njih zauzet će mjesto na kojem je potrebno savršeno razumijevanje i suradnja s drugim stoperom i kapetanom. Ramos je godinama sve to imao s Piqueom, no Katalonac se oprostio od nacionalne momčadi. 

5. Modrićev povratak.

Madridista, najbolji igrač Hrvatske na nedavnom SP-u, postupno vraća svježinu koja mu je nedostajala posljednjih mjeseci. Kako bi se definitivno vratio, treba odličan nastup protiv Španjolske. Sjajni veznjak je režiser Hrvatske koja svira onako kako on dirigira. Igrači Luisa Enriquea morat će stalno paziti na njega i neprestano ga pokrivati. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više