Marca: Zidane se odrekao svog miljenika, Guardiola ga dovodi u City

Foto: Guliver Image/Getty Images

ISCO je bio jedan od ključnih igrača Reala u pohodu na trostruku europsku krunu, ali je odlaskom Zinedinea Zidanea izgubio mjesto u momčadi. Španjolski reprezentativac je bio nezadovoljan, tražio je odlazak, a kao potencijalni kupci spominjali su se Chelsea i Manchester United. Povratkom Zidanea na Bernabeu činilo se da se Iscu vratio osmijeh na lice, ali istina je posve drugačija.

Iza Reala je najgora sezona u posljednjih 30 godina i jedna od najmučnijih u povijesti i veliki Francuz je krenuo u totalni remont momčadi. Prijelazni rok praktički nije ni počeo, a Real je spiskao više od 300 milijuna na pojačanja, a tu ne namjerava stati. Na Bernabeu je stigao Eden Hazard, a Zidane po svaku cijenu želi i Paula Pogbu, s kojim bi kompletirao vezni red. Zidane nikad nije skrivao da mu je Isco miljenik, ali posao je posao, a Belgijac i Francuz su u planovima slavnog ćelavca u prednosti. Zidane je poručio Iscu da će se teško izboriti za mjesto u početnih 11, a i Uprava kluba je stala iza trenera i Isca je stavila na transfer-listu.

Svjestan da se neće naigrati u novom Realu, Isco razmišlja o opcijama koje mu se nude, a prvi u redu čeka Pep Guardiola koji bi volio vidjeti Španjolca na Etihadu kao zamjenu za Davida Silvu. Iscu ugovor s Realom traje do 2022., no jasno je da ga neće do kraja odraditi. Real za svog igrača traži 80 milijuna eura, što je ogroman novac, no za arapske šeike lova nikad nije bila problem, tako da je vrlo izvjesno da bi Isco mogao iduće sezone pomoći Guardioli da na Etihad napokon donese nešto što u klubu sanjaju otkako su preuzeli klub – Ligu prvaka.

Pročitajte više