Markus Merk okončao veliku sudačku karijeru

UTAKMICA posljednjeg, 34. kola Bundeslige između Bayerna i Herthe u Münchenu ponudila je tri oproštaja. Uz Bayernovog vratara Olivera Kahna i trenera Ottmara Hitzfelda, cvijeće za kraj primio je i sudac Markus Merk.

"Imao sam veliku sudačku karijeru koja je trajala 25 godina, od čega 20 godina u Bundesligi i 15 godina na međunarodnoj pozornici. Vjerujem da sam donio ispravnu odluku o završetku karijere", kaže Merk, koji se povukao 12 mjeseci prije prelaska starosnog limita, koji je u Bundesligi nešto veći nego prosječno. Naime, u njemačkom prvenstvu suci mogu obavljati svoj posao do 47. godine.

Dvoboj Bayerna i Herthe bio je Merkov 339. u Bundeligi. Sudio je na dva Svjetska prvenstva, 2002. i 2006. godine, te na dva Europska, 2000. i 2004., a na ovom drugom, bio je prvi Nijemac kojem je dodijeljena finalna utakmica. To su, uz finale Lige prvaka 2003. godine, bili najveći trenuci karijere.

Najteži se dogodio također 2003. godine:

"Najteže je bilo na Kupu konfederacija 2003. u Francuskoj, kada je kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe umro na terenu. U sljedećoj utakmici koju sam vodio, bilo mi je jako teško već na ulazu u stadion."

Totalsport
Foto: wikimedia.org

Pročitajte više