NBA

Mirotić odbija NBA ugovor iz snova i vraća se u Europu

Foto: EPA

NIKOLA MIROTIĆ odbit će potencijalni NBA ugovor od 50 milijuna eura i potpisati za euroligašku momčad, tvrdi novinar The Athletica, Shams Charania i navodi da bi ta momčad trebala biti Barcelona. Isto piše i FOX Sports. 

Crnogorac je nezaštićeni slobodni agent i sigurno je da ne bi nedostajalo klubova u NBA koji bi ga htjeli potpisati, ali on je prelomio i odlučio se vratiti u Europu. 

Ovaj 28-godišnjak prošlu sezonu proveo je igrajući za Milwaukee Buckse s prosjekom od 11,6 koševa i 5,4 skoka po utakmici. Ugovor koji će potpisati s Barcelonom bit će bitno manji od onog kojeg je mogao dobiti u NBA-ju, ali čini se kako ga nije briga za to. 

Posljednjih pet sezona Mirotić je nastupao u NBA ligi, a u prethodnoj sezoni nosio je dres Pelicansa. Podsjetimo, Mirotić je uzeo španjolsko državljanstvo i postao nje reprezentativac nakon što je pet sezona nosio dres Reala iz Madrida. Nikola je zamijenio Crnu Goru Španjolskom, a izgleda da je pred njim još jedan bijeg, kraljevski dres, zamijeniti će onim ponosa Katalonije.

Pročitajte više