Monfils u polufinalu Roland Garrosa

GAEL MONFILS je "prepeglao" i Ferrera, petog igrača svijeta i petog nositelja u Roland Garrosu! Francuz je slavio 6-3, 3-6, 6-3, 6-1.

Nakon Horne, Melzera, Ljubičića ni David Ferrer nije našao formulu kojom bi se meč protiv Monfilsa stavio pod kontrolu. No, istina da su na Ferrerovim nogama ostali tragovi dva meča u pet setova (Hewitt i Stepanek). Ako nam je izgledalo da je Ljubo protiv Monfilsa mogao i morao više (možda i jest) u meču protiv Ferrera, krakati je Francuz još jednom pokazao svu čvrstinu i u taktičkom i tehničkom pogledu.

Njegove fizičke dispozicije nikada nisu bile upitne pod uvjetom da je zdrav. A upravo su ga česte ozlijede držale daleko na ATP listi (59.). Tako je Gael Monfils postao prvi nepostavljeni igrač u polufinalu Roland Garrosa nakon Puerte 2005. i prvi Francuz u polufinalu nakon Grosjeana 2001. Do finala će teško jer pred njim je Roger Federer. Posljednji i jedini meč na zemlji igrali su prije mjesec dana Monte Carlu. Glatkih 6-3 i 6-4 za svjetskog broja jedan, a prije toga još dvije pobjede Švicarca u dva seta.

Foto: AFP

Pročitajte više