Mourinho na presicu došao s Ranierijevom majicom

Foto: Screenshot

NOGOMETNI svijet ostao je šokirano odlukom uprave Leicester Cityja da smijeni Claudija Ranierija koji je klub prošle sezone odveo do nevjerojatnog naslova prvaka. Jedan u nizu onih koji su ogorčeni takvim potezom je i trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

On je uoči finala Carling Cupa protiv Southamptona na press konferenciju došao s inicijalima Claudija Ranijerija na majici i tako mu odao priznanje za sve što je učinio. Mourinha je posebno zasmetala priča da su igrači Ranieriju okrenuli leđa.

"Ako je to što čujem istinito, teško mi je to objasniti riječima. Sezona im je vjerojatno počela s tipičnom sebičnosti nekih igrača. Razmišljali su o novim ugovorima, o transferima, više novca, a zaboravili su tko im je sve to omogućio i tko ih je učino igračima", rekao je Mourinho i dodao:

"To je nešto s čime se mi menadžeri moramo nositi. No, nije ovako samo u nogometu, cijeli svijet postaje vrlo sebičan.

Mourinho je bio u sličnoj situaciji 2015. godine kada je dobio otkaz u Chelseaju nakon što ih je sezonu prije odveo do naslova prvaka.

"Ja sam mislio da je ono što se meni dogodilo grozno. No, to je kikiriki u usporedbi s ovime što su priredili Claudiju", rekao je Mourinho i pokazao na inicijale CR na svojoj majici.

"To je moja mala posveta čovjeki koji je ispisao najljepšu priču u povijesti Premier lige. Pa on zaslužuje da stadion preimenuju u njegovo ime, a dali su mu otkaz. Eto kako se Leicester upisao u povijest dvije godine zaredom. Prvi put kad su ostvarili nešto prekrasno, a drugi put kad su ujedinili nogometni svijet nakon ove odluke", rekao je Mourinho.

Osim Ranierijevih inicijala, Mourniho je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj su on i Talijan te nekoliko rečenica podrške.

"U biti, Claudio je sam kriv. Da je osvojio 12. mjesto prošle godine, sigurno ne bi dobio otkaz jer bi Leicester ostao u ligi, što je bio cilj prije počekta sezone. Platio je za svoj uspjeh", zaključio je ogorčeni Portugalac.

Pročitajte više