Mourinho podgrijao glasine o prelasku u Inter: Za 2 mjeseca ću naučiti talijanski!

U INTERVJUU online izdanju magazina GQ portugalski trener Jose Mourinho izjavio je da bi od ljeta mogao raditi samo u dvije države: Španjolskoj ili Italiji.

"Uzet ću knjigu i za dva mjeseca savladati osnove talijanskog. Mogao bih imati problema ako počnem učiti tek u lipnju",  znakovito se izrazio Portugalac koji je došao u prvi plan za klupu milanskog Intera nakon iznenadne najave povlačenja Roberta Mancinija na kraju sezone.

"U Europi postoje samo tri nogometne lige koje zadovoljavaju moje ambicije. To su Premiership, Primera i Serije A. Bez obzira što jako simpatiziram Englesku, tamo još izvjesno vrijeme ne želim ići. Dakle, preostaju još Španjolska i Italija. Španjolski govorim, pa mi još preostaje naučiti talijanski. "

Na pitanje je li u posljednje vrijeme pregovarao s predsjednikom Intera, Mourinho je odgovorio neodređeno.

"Pregovaram redovito s mnogim potencijalnim poslodavcima. Ukoliko iz Italije dođe ponuda koja bi zadovoljila i mene i poslodavca, rado ću je prihvatiti. Mogao bih ponovno početi u Italiji. Jako bih volio trenirati na Apeninima, ali i u Španjolskoj.", zaključio je kontroverzni trener.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više